ŽKK Kvarner pobjedom nad Zagrebom zaokružio uspješnu sezonu

ŽKK Kvarner zaokružio je svoju sezonu pobjedom nad Zagrebom 79-57.

Drame u nijednom trenutku nije bilo, iako su se Zagrepčanke trudile dati što veći otpor favoriziranim Riječankama. Na poluvremenu su kaskale samo sedam koševa razlike, ali tada Kvarner lomi susret serijom 13-4 te do kraja susreta rutinski dovršava posao. S obzirom da je pala stranica HKS-a tokom susreta, ne možemo vas obradovati statistikom, ali možemo vam reći da su na terenu odlično igrale redom Valentina Galušić, Martina Marošević, Katarina Matijević te Laura Purina.

Sportski direktor Željko Šljuka u par riječi je prokomentirao susret te je se još jednom zahvalio cijeloj ekipi i stožeru.

Najteže je igrati utakmice koje ni o čemu ne odlučuju, u kojima znate da ste bolji i da je pitanje samo razlike. Nismo obrambeno izgledali dobro u prvom poluvremenu, posebno u drugoj četvrtini, 35 primljenih poena je previše. Međutim, imali smo danas odličnu Galušić, koja je igrala s bolovima u vratu.. Purina i Matijević standardne, iako ne i na najboljem nivou, Marošević jako dobra danas. Razočarani smo malo sa energetskom razinom ekipe, međutim zbog bolesti, ozljeda i školskih obaveza ovaj smo tjedan trenirali rekreativno – i to se vidjelo. Međutim, uvjerljivo smo osvojili naslov prvaka A2 lige, u 2017. godini, imamo samo jedan poraz, i zaista nemam ni riječ prigovora na ovu ekipu, igračice i trenera Ivankovića. Čestitam im na ovoj sezoni – bila je teška, bila je dugačka ali – bila je uspješna. Kvarner je uspio ponovno ući u A1 ligu, i sad imamo dovoljno vremena da se pripremimo za nove izazove.”

Kvarner je regularni dio lige završio na drugom mjestu skupine Jug, sa 9 pobjeda i 3 poraza i koš razlikom 828-602 (+226), odnosno +18,8 po utakmici, a Ligu za prvaka A2 lige i popunu A1 lige sa 6 utakmica, 6 pobjeda i koš razlikom 534-279 (+255) odnosno +42,5 po utakmici. Ukupno, 18 utakmica, 15 pobjeda, 3 poraza, koš razlika 1362-881 (+481), odnosno +26,7 po utakmici.

ŽKK Kvarner –  ŽKK Zagreb 79:57 (24-13, 18-22, 22-13, 15-9)