ŽKK FSV se vratio doma pjevajući iz Otočca

ŽKK FSV krenuo je u novu sezonu na najbolji mogući način.

Igračice FSV-a uspjele su doći do pobjede u svojoj prvoj utakmici sezone. U unaprijed odigranoj utakmici drugog kola su izabranice Marina Mijaljevića uspjele nadigrati na gostovanju Otočac rezultatom 62-73. Prvo poluvrijeme je pripalo FSV-u koji je bez većih problema držao konce igre u svojim rukama (28-39). Međutim, potkraj druge četvrtine se već počela nazirati kriza igre, što zbog nedostatka koncentracije, a što zbog činjenice da nisu mogli nikako zaustaviti Lelas-Benković. Cijela kriza kulminirala je u trećoj četvrtini u kojoj se Otočac vratio u igru te je čak na trenutke vodio. Igračice FSV-a su se nasreću uspjele pribrati na obje strane parketa te su tako s izjednačenim rezultatom ušli u zadnjih deset minuta igre.

Situacija nije obećavala za FSV s obzirom da su ostali bez Josipe Tuftan, koja je sakupila pet osobnih. Činilo se tada da će biti nemoguće braniti Lelas-Benković, ali tada na scenu stupa Romih koja je u potpunosti sakrila bivšu reprezentativku. Ostatak momčadi pratio je njen primjer te je dignuo razinu igre na obje strane parketa što je moglo jedino rezultirati konačnom pobjedom.

Romih je susret završila s 17 koševa, dok je svoj posao na pravi način odradil i iskusna Tomić (16 koševa). Kod Otočca je briljirala Lelas-Benković s 28 koševa, ali sama ipak nije mogla odvesti momčad do pobjede.

Otočac – FSV 62:73 ( 11:18, 17:21, 25:14, 9:20 )

Otočac : Bižanović, Prpić, Delač-Paripović 9, Delač-Krpan 2, Kostelac K. 9, Matasić 2, Kostelac M., Borić 2, Lelas-Benković 28, Pleša 8, Gavrić 2
FSV: Grbčić 10, Romih 17, Tomljenović, Krakić, Bićanić 3 (1), Leoni 12 (2), Mršić 9, Tuftan 4, Krivokuća 2, Miani, Tomić 16 (3)