Zadar doveo mladog Luku Tomasa

zadar-logoNakon što su jučer doveli Igora Marića, u Zadru se nije dugo čekalo na novo pojačanje. 17-godišnji Luka Tomas dolazi u Zadar kao velika nada koja bi im mogla biti od pomoći već ove sezone.

Mladić iz Križevaca prošle je godine igrao za matični KK Radnik u A-2 ligi te kao jedan od boljih igrača pomogao klubu da se bori za sam vrh Sjevera. Jedno vrijeme zadnje sezone proveo je i u mlađim uzrastima Cedevite, bio je članom naše U-16 selekcije prije godinu dana, a u Zadru ga najavljuju kao jednog od najvećih talenta Hrvatske na poziciji playmakera. Talent i ne čudi s obzirom da je Marko dio poznate košarkaške obitelji Tomas. S bratom Ivanom, koji je i sam nekad bio član Zadra, prošle godine igrao je u Radniku dok je tu momčad vodio njihov otac Ante. Najpoznatiji član obitelji i bivši reprezentativac Marko Tomas trenutačno igra u Turskoj.

Luka bi sljedeće sezone trebao uz juniorsku igrati i u seniorskoj ekipi, pogotovo dok se Zadru ne oporavi ozlijeđeni Lovre Bašić, a mi se nadamo da će najmlađi Tomas još napredovati i možda dati reprezentaciji u budućnosti potrebno pojačanje na poziciji koju dugo čekamo.