Vladimir Ivanković odlazi s klupe Kvarnera

Vladimir Ivanković najavio je odlazak s klupe ŽKK Kvarnera nakon što je riječka ekipa slavila nad Mursom i tako osigurala povratak u elitni razred hrvatske ženske košarke.

45-godišnji hrvatski trener prije Kvarnera u 25 godina treniranja vodio je uglavnom ženske košarkaške klubove u Hrvatskoj i inozemstvu, a najviše uspjeha postigao je s ŽKK Novim Zagrebom kojeg je doveo do dva kupa Hrvatske i jednog prvenstva. Jedno vrijeme bio je i trener hrvatske ženske reprezentacije, a evo što je među ostalim imao za reći nakon što je njegov sad već bivši klub uveo u A-1 ligu:

Ovom pobjedom, kojom smo vratili Kvarner tamo gdje mu je mjesto, u A1 ligu, moj posao u Rijeci je završen. Zadnje dvije utakmice, protiv Dubrave i Zagreba rezultatski su nevažne, ja sam svoj posao napravio i sad nek drugi nastave. Prije godinu dana ovaj klub gotovo da nije postojao, u njemu nije bilo ničeg, bio je ruiniran do mjere da se trebao ugasiti. Nakon godinu dana opet je prvoligaš, po prvi put ima organiziranu školu košarke, nastupiti će na Otvorenom prvenstvu U12, konačno ima budućnost, pravu budućnost(…)

Nakon što se zahvalio svima u klubu, Ivanković je još dodao:

 Kvarner može sljedeće godine napasti vrh tablice i final four CEWL-a, međutim mene to više ne zanima. Hrvatska ženska košarka je u velikoj krizi, nema novaca, nema ulaganja, nema napretka(…)Da nije tragično, bilo bi smiješno. A ŽKK Kvarner je najbolji riječki košarkaški klub, jedini riječki košarkaški prvoligaš, nositelj kvalitete – neka kaže štogod tko hoće, ali ovo su činjenice. Mene takav nivo ne zanima, to nije ni amaterizam(…)

Nije još poznato tko će naslijediti Ivankovića kao trenera riječkih košarkašica.