U-16 prvenstva došla kraju

kadetiS natjecanjem su završila europska prvenstva za igrače i igračice ispod 16 godina, a na njima su hrvatske selekcije imale vrlo solidne nastupe.

Dečki su na prvenstvo krenuli s velikim nadama, no bez obzira što nisu osvojili medalju zasigurno su pokazali velik potencijal. Došli su do polufinala s 4 pobjede,  no nakon toga nisu uspjeli ponoviti dominantne predstave protiv Litve i gube tu utakmicu 67:59, a u borbi za treće mjesto za malo je bila bolja Turska s 77:70. Luka Šamanić bio je naš najbolji igrač te je s 18 poena i 10 skokova kroz turnir zasluženo ušao u prvu petorku turnira, a naslovom su se na kraju okitili Španjolci pobjedom nad Litvom u finalu.

Naše kadetkinje također su pružile dobre partije te predvođene odličnom Mihaleom Lazić na koncu osvajaju peto mjesto. Nije puno falilo ni do ulaska u zonu medalja, međutim Italija je bila bolja u četvrtfinalu 50:45. U borbi za peto mjesto naše cure su dobile Latvijke i dokazale da talenta ima u i ženskoj košarci. Mihaela je poput Luke također ušla u petorku turnira, a Španjolska je i u ženskoj konkurenciji, ovaj put protiv Srbije, došla do naslova.

Photo by:FIBA