Tenerife pobjednik prvog izdanja FIBA Lige prvaka

Španjolski klub Iberostar Tenerife okitio se titulom pobjednika prvog, povijesnog izdanja FIBA-ine Lige prvaka na Final Fouru na njihovom domaćem terenu nakon što je u finalu svladao turski Banvit sa 63:59.

U polufinalima je Tenerife došao do pobjede nad Venecijom 67:58, dok je Banvit s 83:74 svladao Monaco. U napetom finalu Španjolci su davali malo šanse protivniku te dominaciju koju su imali većinu ogleda prvenstveno dobrom obranom držali do kraja i tako postali prvaci inauguracijske sezone Lige prvaka. Litvanac Marius Grigonis s 18 poena vodio je Tenerife do slavlja te tako postao MVP finala, dok se igrač Banvita, Jordan Theodore, mogao utješiti titulom MVP-a sezone. Treće mjesto pripalo je Monacu koji je svladao s 91:77 Veneciju.

Podsjetimo, Cibona je nastupila u skupinama Lige prvaka, ali kao petoplasirana nije uspjela izboriti eliminacijsku faza natjecanja pa je poslije došla do četvrtfinala drugog FIBA-inog natjecanja, Europe Cupa. Tamo je na kraju slavio klub koji ih je izbacio u četvrtfinalu, Elan Chalon koji je u finalu bio bolji od Nanterrea.