Starac i more promarširali rovinjskim Basket Tourom

Ušli smo u posljednju fazu Basket toura, a Rovinj nam je ponudio nove slavodobitnike i novu ekipu koje ćemo gledati na Mastersu 22.srpnja u Rijeci.

Prije nego što krenemo sa seniorima, valja reći tko je uzeo slavu u brojnim mlađim kategorijama. U U-13 kategoriji slavili su Teletabisi koji su igrali u sastavu Gabrijel Poretti, Vanja Žarković i Matej Antolović , a u finalu su deklasirali ekipu Mali zeleni s čak 13-1. Puno napetije bilo je kod U-15 timova gdje su trijumfirali Diego Banovac, Leo Fiala i Patrik Močibob u ekipi Centener, a s 14-13 u finalu su svladali Apostole. Slovenci i Hrvat složili su U-18 timu dovoljno da dođu do pobjede u toj kategoriji, a u finalnom ogledu bili su bolji od Kaštanjeraca s 15-13.

Dobra atmosfera bila je prisutna tokom cijelog turnira, a ni odlazak lopte u more nije spriječio mlade nade da odigraju 3×3 dvoboje.

Seniori su igrali u tri kvalifikacijske skupine, a iz njih su dalje išli prvoplasirane i najbolja druga. Nakon Crikvenice, u Rovinju se opet našla ekipa Back to Back(Dino Stipčić, Danko Radan, Sandro Kordiš, Srđan Moravček) s jednom promjenom u sastavu, a u polufinalu je s 21-17 bila bolja od TMG-a za kojeg su nastupali košarkaši Pule 1981 i Istraunija: Dino Rakić, Ante Božić, Ante Grašo i Nikica Šljuka. U drugom polufinalnom ogledu Starac i more, za koju su igrali poznati igrači iz naše regije(Goran Breulj, Tomislav Maruna, Žarko Kovačević, Edi Starčević) pobijedili su zadarsku ekipu Paško slama s 21-10. Odlučujuća utakmica donijela je velika neizvjesnost, ali na kraju i 21-18 slavlje za Starac i more. Košarkaš Crikvenice Tomislav Maruna nekim bitnim šutevima presudio je Back to Back timu koji je tako doživio drugi finalni poraz u tri dana.

Starac i more tako idu na Masters u Rijeci, a do njega ćemo odgledati još jedan turnir Basket Toura, 14.7. u Zadru.

Photo by: Basket Tour, KK Rovinj FB