Slovenski pohod kroz Schwechat

OisLBFdRAUGGcOEfvns4Qg

Naši susjedi se polagano pripremaju za kvalifikacije EuroBasketa, te svoju formu dižu na raznim internacionalnim turnirima. Poslije Adecco kupa, na red je došao turnir u Schwechatu, gdje su koplja ukrstili sa sastavima Islanda, Poljske i domaćina Austrije.

Turnir su otvorili laganom pobjedom protiv domaćina 80:69, gdje su braća Dragić furioznim otvaranjem druge četvrtine utakmicu pretvorili u egzibiciju. Jaka Blažić u toj utakmici je predvodio Slovence s 17 koševa dok su Goran i Zoran Dragić svaki dali po 12 koševa.

Sljedeći na red su došli Poljaci koji su po imenima bili najveći protivnik Slovencima. Ali izabranike Igora Kokoškova to nije uplašilo jer su nakon početnog zaostatka, utakmicu okrenuli u svoju korist za konačnu pobjedu od 81:76. U toj utakmici Goran Dragić se iskazao sa 22 poena dok ga je u stopu pratio Klement Prepelić s 15 koševa.

Zadnju utakmicu su imali protiv sastava Islanda koji je bio lakši trening za košarkaše Dežele. Rezultat 98:68 opisuje dominaciju koju su imali Dragić i društvo na terenu i kojom su zaključili svoj pohod kroz Schwechat. Izbornik Igor Kokoškov je bio zadovoljan sa osvojenim još jednim turnirom u nizu, ali je izjavio ipak da još treba rada da bi postigli željene ciljeve.

“Evidentno je da naši igrači igraju zajedno već dugi niz godina, neki se čak znaju i iz mlađih uzrasta. Međutim, mi moramo reagirati bolje u trenucima kad se utakmica lomi i preuzeti odgovornost kako u obrani tako i u napadu. Odlična vijest je da su svi igrači zdravi. Općenito gledajući, ja sam zadovoljan, ali ispred nas je još mnogo rada.”

Ovako jaki susjedi našima mogu biti samo još veća motivacija za buduće susjedske derbije.

Photo by: FIBA