Slobodan Subotić: Imamo respekta prema svakom protivniku

Što može Cibona u ABA ligi?

Cibona je ovoga ljeta bila izuzetno aktivna na ljetnom mercatu te je po tko zna već koji put napravila potpuni make-over ekipe. Međutim, pored svih pridošlih Amerikanaca te potencijalnih hrvatskih reprezentativaca, najvažnijim bi se mogao pokazati dolazak iskusnoga trenera, Slobodana Subotića. Slovenski stručnjak ima pred sobom veliki izazov – mora naći načina kako parirati Cedeviti ako planira osvojiti jedan od trofeja. Pripremne utakmice nisu uspjele nikoga uvjeriti da je Cibona spreman pružiti barem malo otpora svojem gradskom suparniku. To se najbolje moglo vidjeti na nedavno završenome Superkupu ABA lige u Baru na kojem je Cibona završila zadnja, a Cedevita prva.

Nije dugo trebalo čekati na kritike te podbadanja poput onih da je uprava ponovno promašila s izborom Amerikanaca te da je Subotić ustvari došao u Zagreb samo kako bi našao pogodno mjesto za život. 

Sve to nije previše omelo slovenskoga stručnjaka na klupi Cibone koji spremno dočekuje prvo kolo ABA lige u kojem će Cibona snage odmjeriti s Mega Bemaxom (nedelja, 19:00):

Dobro smo trenirali ovaj tjedan. Priključio nam se i Žorić tako da u punom sastavu idemo u Sremsku Mitrovicu. Imamo respekt prema svakom protivniku. Dobra su momčad što su i pokazali svojim dosadašnjim igrama. Bit će izuzetno teško, ali ne predajemo se. Idemo napraviti što bolji rezultat.”

Legenda Cibone, Marin Rozić, čvrsto stoji iza riječi svojega trenera te najavljuje velike stvari ove sezone:

Spremili smo se jako dobro. Naporno smo radili i spremni smo za nove izazove. Što se tiče ciljeva, nemamo postavljene neke imperative. No, mi smo ipak Cibona i ne možemo si dopustiti ništa drugo nego ići na oba domaća trofeja, kup i prvenstvo. Što se ABA lige tiče, idemo u borbu za završnicu, a onda pokušati iznenaditi kao prije par godina. Pozivam vas sve da dođete i podržite nas, vaša podrška s tribina nam je bitna.”

Međutim, Ciboni će trebati nešto više od busanja u prsa ove sezone ako žele ostvariti barem jedan od svojih ciljeva. Činjenica je da Cibona nije još uigrana te da jedan dio pojačanja (Langston Hall)  nije opravdao svoje dovođenje, ali svi znamo da je svaka liga jedan maraton u kojem svaka momčad mora pažljivo tempirati svoju formu. Hoće li to uspjeti izabranicima trenera Subotića je tek za vidjeti.

Photo by: KK Cibona