Šarić među 3 finalista za rookieja godina, proglašenje pobjednika 26.6.

Jučer su proglašena 3 finalna kandidata za NBA nagrade u regularnoj sezoni, a u konkurenciji za rookieja godine očekivano je hrvatski reprezentativac i član Philadelphija 76ersa Dario Šarić.

U izboru Šarićevih konkurenata također nije bilo previše iznenađenja jer se radi o njegovom suigraču Joelu Embiidu i igraču Milwaukee Bucksa Malcolmu Brogdonu. Embiid je u odigranim utakmicama pokazao kakav je talent te zabilježio impresivne brojke za rookie godinu (20.2 poena, 7.8 skokova i 2.5 blokadi), ali je zbog ozljede zabilježio tek 31 nastupa, a kako niti jedan igrač s toliko malo utakmica nije osvojio nagradu za novaka sezone knjiga bi mogla pasti na dva slova: Šarića i Brogdona. Šarić je predvodio Sixerse, ukupno 14. na Istoku, u drugom dijelu sezone u Embiidovom izostanku, a sezonu je završio s 12.3 poena, 6.3 skokova i 2.2 asistencije uz 41% šuta i 31% šuta za tri. Brogdon nije bio predvodnik ekipe poput Šarića već se dobro uklopio u svoj tim koji je izborilo playoff s 6. mjesta na Istoku. The President je bilježio 10.2 poena, 2.8 skoka i 4.2 asistencije, a s efikasnim postocima od 47 % šuta iz igre i 41% šuta za tri poena.

Za razliku od prošlih godina kad smo imena slavodobitnika saznavali tijekom postsezone, NBA će pobjednike u svim nagradama za regularnu sezonu proglasiti na svečanoj ceremoniji nakon NBA finala, 26.lipnja u New Yorku.