Russell Westbrook ostvario triple-double prosjek kroz sezonu

Mnogi su mislili da će teško tko napraviti ono što je veliki Oscar Robertson napravio sezone 1961./62.- ostvariti triple-double prosjek u cijeloj sezoni. No Russell Westbrook svima je dokazao suprotno ove godine.

Iako je imao lošu šutersku večer u porazu 99-120 od Phoenix Sunsa( Bender 2 poena, skok, asistencija i blokada), Westbrook je u ogledu ubilježio 8 asistencija što mu je osiguralo da će na kraju regularne sezone koja završava u srijedu imati triple-double.  A njegova nevjerojatna statistika trenutno izgleda ovako: 31.7 poena, 10.7 skokova i 10.4 asistencija, a play OKC-a je u sezoni ubilježio čak 41 utakmicu s triple-doubleom što ga je izjednačilo opet s rekordom Robertsona po broju takvih učinaka u sezoni.

Westbrook je ekipu pogođenu odlaskom Kevina Duranta u Golden State doveo do 6.mjesta na Zapadu i 45-34 omjera, a već u prvoj rundi playoffa vrlo vjerojatno nas čeka spektakl jer bi se Westbrook trebao sučeliti protiv svog najvećeg suparnika za MVP nagradu, Jamesa Hardena i njegovih Houston Rocketsa.