Prvi poraz Kvarnera na pripremama!

14329401_1253647074666192_1101068502_oKošarkaši Kvarnera doživjeli su prvi poraz na pripremama. Pred 20-ak gledatelja u Dvorani Zamet, ruski prvoligaš  TEMP-SUMZ Revs je uvjerljibo uzeo pobjedu s rezultatom 75-55.

U sastavu opet nije bilo ozlijeđenih Siniše Štembergera (gležanj) i Andreja Štimca (list). Ostale snage bile su na raspolaganju Marijanu Manceu.

Od početka utakmice se vidjelo da su Rusi spremniji od naših. Prva četvrtina je otišla tijesno na njihovu stranu s 17-16. Iskorištavali su sve naše greške u obrani, gdje je vidljivo da novi igrači nisu još pohvatali sve konce i sheme. Kad smo pomislili da ćemo podignuti razinu igru, dogodilo se suprotno, Igrači TEMP-SUMZa su nagazili na gas te povećali svoje vodstvo na 40-28. Drugo poluvrijeme nastavilo se u istom ritmu, gdje su Rusi polagano povećavali svoje vodstvo nad nama da bi četvrtinu zakljčili s 64-40. Mance je u zadnjoj četvrtini dao šansu mladim nadama, Barnjaku i Antunoviću. Zadnja četvrtina je na kraju uspjela otići u naše ruke, ali semafor je i dalje pokazivao uvjerljivu pobjedu Rusa, 55-75

Međutim, Rusi su očito u višem stadiju priprema nego naši košarkaši. Riječke uzdanice još nisu pohvatale obrambene sheme, dok u napadu skoro ni nema izrađenih akcija. Pojačanja dovedena ovoga ljeta, pokazala su se u osrednjem svijetlu. Bilal Richardson imao je problema protiv ruskog centra, koji je vidljivo bio jači od Richardsona. Ali i unatoč tome, Bilal je pokazao solidnu igru u obrani te potencijal u napadu. Susret je završio s 10 koševa. Australac Dan Gilbert pokazao je na terenu raskoš svog šuta, ali i njegov problem je što nije pohvatao još sve taktičke konce.

Najbolji u našim redovima su bili već spominjani Bilal Richardson (10 koševa) te Mauro Veljačić koji je susret završio s 9 koševa.

Pripreme i postoje da se igrači upoznaju do kraja sa sustavom, tako da do početka lige vjerujemo da će u našim redovima sve biti posloženo. Sljedeća utakmica na rasporedu je u utorak, na Kozali u 17:30 protiv slovenskog prvoligaša Škofje Loke. Dođite i podržite naše košarkaše!