Prva ženska liga: Pula upisala prvu pobjedu na gostovanju u Dubravi

Pula Črnja Tours uspjela je u drugom kolu ženske lige upisati prvu pobjedu,a ostatak kola dogodio se u očekivanom smjeru.

Puljanke nisu imale previše problema na gostovanju kod Dubrave, nove ekipe u ligi koja jednostavno nije imala dovoljnu dubinu u rosteru da zaprijeti gošćama. Već nakon prvih 5 minuta Pula je uspjela doći do dvoznamenkaste prednosti, a četvrtinu je zaključila s 23:14 vodstvom. U drugoj dionici domaće igračice iskoristile su lošije napadačko razdoblje Pule da se približe na -5, a na odmoru su zaostajale s -6.

No na ono što je slijedilo u nastavku Zagrepčanke nisu bile spremne. Pula je od početka drugog poluvremena ubacila 11 šuteva zaredom (!) od čega je Ivana Đukić uspjela zabila tri trice. Nevjerojatna napadačka rapsodija Pule odvela je Đukićeve igračice na +25 i tu je priči jednostavno bio kraj. Pula je dovršila posao do kraja te slavila s 94:70.

Ivona Franić bila je najbolji strijelac u pobjedi Pule s 18 poena, a imala je i 7 skokova. Ivana Đukić zabila je 16 poena, dok je Anja Perko imala 14 poena, 8 skokova i 5 asistencija. Stela Galušić zabila je 21 poen za Dubravu.


Trešnjevka je u najnapetijoj utakmici kola uspjela ugrabiti 67:61 pobjedu protiv domaćeg Šibenika. Karla Erjavec imala je 23 poena za ekipu Deana Nemece, dok je poražene predvodila Klaudija Periša koja je skupila 19 poena, 13 skokova i 9 asistencija. Prvakinje su nastavile impresionirati – s 90:62 svladale su Split, a pritom su u prvom dijelu šutirale iz igre nevjerojatnih 82 %! Iva Borović zabila je 26 poena u pobjedi Medvešćaka.

Ragusa je, nakon što je u prvom kolu bila slobodna, startala u prvenstvo 65:53 pobjedom nad Plamen Požegom. Josipa Zovko imala je za dubrovačku ekipu double-double od 11 poena i 11 skokova. U subotu su još susret odigrale su Brod na Savi i Podravac, a gošće iz Virja vođene s 22 poena Valentine Šimunić uspjele su privesti ogled kraju sa slavljem, a rezultatom 60:54 .

Rezultati: 

Dubrava – Pula Črnja Tours 70:94

Trešnjevka – Šibenik 67:61

Split – Medvešćak 62:90

Ragusa – Plamen Požega 65:53

Brod na Savi – Podravac 54:60