Pregled Premijer lige: Želimo Junakovića u boljoj momčadi!

Treba nam više kola nalik ovome, znate?

Utakmica kola

Šibenik – Škrljevo 103-101

Ovo se zove košarka. Mogli smo svjedočiti svemu – mnoštvu koševa, preokretima s obje strane, brojnim produžetcima, sudačkim greškama (koliko god ih mrzili kada idu na vašu štetu, znamo da ih toliko i volite kada idu u vašu korist). Ukratko, ovo je bio jedan fenomenalan prikaz košarke iz kojeg su ovoga puta sretniji izašli Šibenčani. No, da ne duljim, ovdje nećete moći pročitati izvještaj s utakmice iz vrlo jednostavnog razloga – on je već napisan (možete ga pročitati ovdje) te nema smisla da se prelijeva iz šupljeg u prazno.

Izjave kola

Uspjeli smo iščupati pobjedu, ne pitajte me kako. Barem pet puta tijekom utakmice sam mislio da ih imamo i isto toliko puta da smo gotovi” kazao je Toni Vitali nakon drame svih drama na Baldekinu.

Sinjska dvorana i ova atmosfera podsjetili su me na Grčku i one stare dvorane u kojima je ambijent bio poseban” rekao je Zdovc nakon pobjede Cedevite u Sinju.

 

MVP Kola – Martin Junaković (35)

Martin Junaković u ovome trenutku je hrvatska inačica Russella Westbrooka. Šibenčanin je cijelu utakmicu grizao protiv Zadra – i u prvome poluvremenu kada je inferiorni Zagreb kako-tako još parirao moćnijem Zadru, a onda i u drugome poluvremenu u kojemu su njegovi igrači izgubili korak s razgoropađenim domaćinom. On je bio njihova prva, druga i treća opcija u napadu te je prava šteta što nije okružen malo boljim suigračima jer sigurni smo da bi onda bio još bolji. No, naš subjektivni dojam mu nije zaradio najveću valorizaciju već njegova statistika s utakmice – 36 koševa, 7 skokova, 6 asstencije te dvije ukradene lopte. Nije potrebno govoriti da je u toj utakmici bio najbolji strijelac, skakač, asistent te kradljivac lopti Zagreba.

Fun fact kola: Svi igrači Zadra osim Špralje i Jelenkovića su ubacili dvoznamenkasti broj koševa – Knowles 20, Bašić 13, Ivanov 10, Krajina 18, Vuković 23, Brzoja 11, Tomas 10 te Božić 16.

Fun fact kola #2: Maligani su utakmicu Alkar-Cedevita započeli bacanjem paketića vitamina zbog čega je početak utakmice odgođen za nekoliko minuta.

Plač kola: Osijek je ostao bez svojeg kapetana. Aljoša Šarac ozlijedio je zglob u zadnjoj četvrtini protiv Zaboka te se još ne zna težina ozljede.

Strijelci kola:

  1. Martin Junaković 36 koševa
  2. Brian Williams 26 koševa
  3. Preston Knowles 23 koša
  4. Domagoj Vuković 23 koša
  5. Josip Bilinovac 22 koša

Rezultati:

Zadar – Zagreb 124-99

Šibenik – Škrljevo 103-101

Hermes Analitica – Jazine 75-72

Osijek – Zabok 65-85

Alkar – Cedevita 61-88

Cibona – Split 86-67

TABLICA :

1. Cedevita 2-0
2. Cibona 2-0
3. Šibenik 2-0
4. Zadar 1-1
5. Zabok 1-1
6. Škrljevo 1-1
7. Osijek 1-1
8. Alkar 1-1
————————-
9. Hermes 1-1
10.Jazine 0-2
————————-
11. Zagreb 0-2
12. Split 0-1
13.Kaštela 0-1