Poluzavršnica PH mlađih kadetkinja(Rijeka): Koprivnica slomila FSV na otvaranju

U početnoj utakmici poluzavršnice PH za mlađe kadetkinje FSV-a, riječke cure sučelile su se ekipom Koprivnice te su pretrpjele poraz rezultatom 44:55.

Nakon uvodne riječi predsjednika FSV-a Gorana Lončara, zagrijavanja i predstavljanja igračica sve je bilo spremno za start. A bolje su krenule gošće, s 9-0 vodstvom. Grčeviti početak bez postignutih poena za FSV prekinut je u 6.minuti kada Nina Perić polaže te poslije Judita Srdoč zabija bacanje za prva tri poena Riječanki. No dominacija Koprivnice se nastavlja te ona brzo dolazi i na +10, a prvih 10. minuta završava s 5:17.

Nažalost, u ritmu pogrešaka i promašaja nastavilo se i u drugoj četvrtini za Riječanke. Koprivnica je otišla na seriju 10-0 da bi sušu u napadu za FSV nakon pola druge dionice prekinula Antonella Ožbolt. Ali jednostavno ni od tada ništa nije uspijevalo otići na domaću stranu te je lopta i kod čistih prilika neprestano curila iz koša. Zato se FSV nije uspijevao približiti, ali za kraj povezao 5 poena zaredom što je bilo dovoljno tek za minus -19 na poluvremenu.

Na poluvremenu je na teren izašla mini basket ekipa FSV-a koja sutra kreće na državni turnir u Đurđevac i Virje.

Košarkašice FSV-a su u nastavak susreta krenule u lov za senzacijom, ali Koprivnica nije pala u zamku opuštanja nakon odličnog prvog poluvremena. Gošće su predvođene Dorotejom Laljek čuvale te gradile svoju prednost. FSV se nastavio boriti na terenu, ali ovo je bila jedna od onih utakmica u kojoj im jednostavno ništa nije polazilo za rukom. S +24 na kontu, Koprivnica je spustila nogu s gasa te je dopustila FSV-u da smanji zaostatak na konačnih -11, 44:55.

Najbolja Koprivničanka je bila Laljek s 24 postignuta koša. Kod FSV-a su Bašić i Maržić zabile svaka po osam koševa.

U prvom susretu dana Trešnjevka je rutinski uzela pobjedu nad Brodom na Savi rezultatom 106-19. Karla Pehar bila je igračica susreta s 22 koša i skoka.

FSV-Koprivnica 44:55 (5-17, 7-16, 9-12, 23-10)

FSV: Perić 2, Maržić 8, Srdoč 5 , Kelentrić 4, Bašić 8, Samardžić 0, Peričić -, Periša 6, Filipović 2, Trbojević 2, Ožbolt 7, Gulin 0.

Koprivnica: Čavljak 2, Granželić 3, Kapetanić 8, Žauher-Henezi 11, Laljek 24, Dombaj 0, Jug 0, Lončarek 2, Šerbetar 5, Kovačić 0, Kapusta 0