Petrović smijenjen, Skelin postaje novi izbornik?

Aleksandar Petrović i službeno više nije izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije.

Zaključeno je kako je utakmica osmine finala EuroBasketa 2017 protiv Rusije izazvala negativnu konotaciju i za Hrvatski košarkaški savez i za dosadašnjeg izbornika te je dogovoren sporazumni raskid ugovora – objavio je HKS kratko u priopćenju za medije.

Nakon poraza od Rusije u osmini finala EuroBasketa i novog velikoga neuspjeha hrvatske košarke, bilo je jasno da su male šanse ostanka Petrovića na klupi naše seniorske vrste. Za sutra je HKS sazvao press konferenciju na kojoj bi tako trebali saznati ime novog izbornika, a zasad se najviše kao opcija spominje Ivica Skelina, 43-godišnjeg Acinog pomoćnika na ovom EuroBasketu i trenera Splita. Splitski strateg koji je svoju trenersku karijeru počeo u Belgiji potvrdio je za hrvatske medije da dolazi na sutrašnju konferenciju…

Podsjetimo, Petrović, koji nas je doveo do trenutno zadnje medalje na EP 1995., hrvatsku klupu po treći puta je preuzeo prošlog ljeta u teškom stanju, ali je uspio napraviti podvig te s njome plasirao na OI gdje je Hrvatsku dovukao do četvrtfinala(poraz od Srbije). Iako se s puno otkaza morao nositi i ovo ljeto, nakon uspjeha u Riju očekivao se velik rezultat na EuroBasketu, no Petrović nije uspio zadovoljiti želje.