Petrović: Moramo biti spremni na sve u skupini!

Danas je održan ždrijeb za nadolazeće kvalifikacije SP 2019. Hrvatska je za svoje protivnike u prvoj fazi izvukla Rumunjsku, Italiju te ekipu iz pretkvalifikacija te se ije dugo trebalo čekati na komentar hrvatskog izbornika Aleksandra Petrovića za HKS.

Bez prevelikog mudrovanja Petrović je zaključio da je Hrvatska dobila solidnu skupinu te da su tri pobjede, ako ne i sve s obzirom na kompliciranost novog ždrijeba, imperativ za reprezentaciju.

„U ovom kompliciranom ždrijebu, s tim da još ne znamo tko je taj x1, moramo biti spremni dobiti dvije utakmice protiv Rumunjske i uzeti minimalno jednu pobjedu protiv Italije, to je ono što je imperativ da bi prenijeli tri pobjede u drugi krug. Ne mogu reći da sam nezadovoljan, Talijani su nam stari poznanici. Favoriti smo u odnosu na Rumunjsku tako da se najviše moramo koncentrirati da u obje utakmice dobijemo tu Rumunjsku. Sve u svemu, ždrijeb je relativno OK jer s reprezentacijom Italije imamo dosta pozitivnih rezultata, a od Rumunjske bi objektivno trebali biti bolji.”

Detaljnije o cijelome ždrijebu možete pročitati ovdje.

Photo by: FIBA