Petar Marić seli iz Kvarnera u Cibonu

admin-ajaxČini se da je došlo vrijeme i za jedan odlazak iz Kvarnera 2010 ovog prijelaznog roka. Nakon što je prošle sezone bio jedna od bitnijih karika riječkog kluba, Petar Marić više nije igrač Kvarnera, a nova destinacija trebala bi mu biti zagrebačka Cibona. Marić će tako nakon Paola Marinellija biti drugi igrač prošlosezonskog Kvarnera koji seli kod Vukova s Tuškanca.

28-godišnji Zadranin karijeru je započeo u niželigašu iz rodnog grada KK Voštarnici, a još je igrao za Zagreb, Čakovec, Puntamiku te Zabok. Tri vrlo dobre godine u Zaboku osigurale su mu potpis s Kvarnerom prošlog ljeta, a onda je odgovorio najboljom sezonom karijere. U 34 utakmica u A-1 ligi bilježi 12.9 poena, 4.9 skoka, 2.9 asista te 1 ukradenu loptu po susretu, uz odlične šuterske postotke. No zbog smanjenja klupskog budžeta čelnici Kvarnera bili su prisiljeni na tešku odluku, a to je raskinuti ugovor s Marićem koji je stvarno doprinio rezultatima momčadi prošle godine, ali ipak bio i među njezinim plaćenijim igračima.

Ovaj krilni igrač u Cibonu dolazi na poziciju već dobro popunjenu igračima poput Šakića, Slavice i Samca, ali s obzirom da može zaigrati i bekovsku poziciju definitivno bi mogao biti zanimljivo rješenje s klupe. Sretno Petru u novoj sredini, a nadamo se da će se Kvarner što bolje snaći bez njega.