Pazinski kadeti osvojili turnir u Italiji, dječaci peti u Šibeniku

Mlađi uzrasti Ghie Staff bili su u akciji u zadnje vrijeme. Kadeti su bili na turniru u Italiju, dok su dječaci bili u Šibeniku na turniru NP Krka.

Pazinski kadeti pokazali su kvalitetu u talijanskom mjestu Ponte San Giovanni na memorijalnom turniru Paolo Cociari te sa sve 4 pobjede osvojili turnir. U konkurenciji 4 ekipe prvo je svatko igrao sa svakim pa su tako Pazinjani prvog dna turnira dobili domaći Ponte Vecchio s 85:68. U drugom danu svladali su SMG Latinu s 63:45 te Empoli Basket 54:37. Te tri zaista uvjerljive pobjede pokazale su da je Ghia Staff najkvalitetnija ekipa turnira, no to su morali potvrditi u još jednom susretu protiv SMG Latine koju su, ovaj put za titulu, pobijedili 72:62 te zasluženo mogli početi slaviti naslov na 4.izdanju ovog memorijalnog turnira.

Momčad kadeta Pazina:

Luka Zajc, Gvido Guštin, Teo Erik, Filip Gustovarac, Marko i Luka Krulčić, Donald Fabris, Petar Berton, Tin Baća, Leon Lukšić, Paolo Ančić, Trener: Dario Lukšić

Ekipa dječaka Pazina igrala je na natjecanju u Šibeniku pod vodstvom Tanje Ančić i Nevija Ferenčića. U skupini su izgubili od vršnjaka Zagreba s 44:32 i Alkara 40:31 te s 44:31 pobijedili drugu ekipu škole košarke Dražen Petrović, čija je prva ekipa odnijela ukupno slavlje na turniru. Mladi Pazinjani 2005. godišta su na koncu u utakmici za peto mjesto odnijeli veliku pobjedu 48:29 nad DOŠK-om iz Drniša i time završili svoj nastup.

Photo: Kadeti i dječaci KK Ghia Staff Pazin