O´Neal i Barkley suglasni: Šarić je rookie godine

Prošlog tjedna u emisiji Inside the NBA na američkoj televiziji TNT proglašeni su finalni kandidati za individualne nagrade NBA regularne sezone, a u konkurenciji za rookieja godine našao se i naš Dario Šarić.

TNT-ovi analitičari i NBA velikani Shaquille O´Neal i Charles Barkley smatraju da bi upravo Philadelphijin Šarić trebao doći do te nagrade ispred Joela Embiida i Malcolma Brogdona. Šarićev suigrač Embiid je u malo utakmica pokazao kakav je ogroman talent, no upravo bi ga ta činjenica što je igrao samo 31 susret trebala eliminirati iz utrke, smatra Barkley i dodaje:

Dario Šarić je po meni rookie godine. Predvodio je sve rookieje u skokovima, bio rookie mjeseca u veljači i ožujku, zbilja je podigao razinu svoje igre kad je Embiid bio out, za mene će on biti rookie godine.

Dok je njegov kolega u studiju Kenny Smith izabrao Malcolma Brogdona zbog konzistentnosti i dobroj igri u playoff ekipi(Milwaukee Bucks), veliki Shaq nije se složio s time te je poput Barkleya otišao na Šarićevu stranu:

Slažem se s Chuckom, moj izbor je Dario Šarić. Embiid će biti odličan igrač, ali nije igrao dovoljno utakmica.