Očekivanja igrača i stožera pred Mađarsku

Hrvatski tabor puca od samopouzdanja.

Našu reprezentaciju sutra čeka dvoboj protiv Mađarske. Aco Petrović uopće ne krije svoja očekivanja – pobjeda nad Mađarima je imperativ. Sve je na našoj strani na papiru, samo je potrebno sve to prenijeti na parket:

„Sve što su Mađari odigrali, sve smo odgledali, pripremili… Mislim da se eventualno pojavi bilo kakva zamka možemo odreagirati u bilo kojem trenutku. S obzirom da smo nominalno jači protivnik, s više tih resursa, vjerujem da će naša kvaliteta kroz utakmicu doći do izražaja. Ono što je ovog trenutka apsolutno prioritet broj jedan to je defanzivna energija na samom početku – tu trebamo biti pravi. Vjerojatno i petorka koja će sutra početi će pokazati na koji način idemo da sa što više defanzivne sigurnosti otvorimo to prvenstvo. Ne smijemo se previše mentalno trošiti za vrijeme ove utakmice jer tijekom ovog prvenstva moramo biti u dobrom psihološkom stanju jer znamo kada stižu opasne utakmice. I definitivno moramo biti nad dvojcem Hanga – Vojvoda, skoncentrirani na njih u svakom trenutku jer ako tu ispadneš pola metra, onda se razigravaju i njihove četvorke i petice, prema tome, moramo biti sjajni u obrani.“

Naravno, Aco Petrović je kao najveću opasnost naveo duet Hanga-Vojvoda, ali je bez dlake na jeziku naveo da Mađarska osim svoje startne petorke nema što drugo za ponuditi:

“Najviše pažnje moramo usmjeriti na njihov dvojac vanjskih igrača koji su sjajni i na lopti, neću reći toliko šuteri kao što je Hanga, nego Vojvoda koji može puno toga kreirati. Ta njihova petorka je sigurno stabilna, no kad gledamo rotaciju desetak igrača tu je Hrvatska u apsolutnoj prednosti. Prema tome, energetski moramo biti pravi i ‘lomiti’ ih četvrtinu po četvrtinu.“

Marko Popović je u ime igrača samouvjereno kazao da ako Hrvatska bude igrala na uobičajenoj razini da Mađari nemaju što tražiti na parketu:

To je jedna reprezentacija koja sigurno nije u našem rangu. Nositelj im je Hanga koji u klubu ima jednu ulogu, ne bih rekao glavnu, ali onako iz nekog drugog plana. A ovdje se sve bazira na njemu, Vojvodi, Wittmannu. Mislim, imaju jednu respektabilnu ekipu s kojom mi trebamo izjednačiti energiju ili imati veću energiju nego što imaju oni, a onda kvaliteta, mislim da je na našoj strani, ne da mislim nego znam, a to treba pokazati na parketu.“

Bojan Bogdanović samo je potvrdio riječi Marka Popovića te se još nakratko osvrnuo na ostale protivnike u grupi:

Mađari i Rumunji su u tim susretima autsajderi, no ne smijemo ih podcijeniti, pogotovo ne Mađare jer u sastavu imaju dvojicu vrlo opasnih igrača, Hangu i Vojvodu. Rumunji su za nas mala nepoznanica, u pripremama nisu imali uspjeha, no uz punu dvoranu i domaćina treba shvatiti ozbiljno. Nakon toga, slijede dvije za nas najvažnije utakmice, protiv Crne Gore i Španjolske, s kojima ćemo se boriti za prva tri mjesta.”

Na papiru je sve jasno te se nadamo da ćemo sutra od samoga početka krenuti jako. Utakmicu Hrvatska – Mađarska prenositi će HRT2 te je početak susreta zakazan sutra u 14:00.

Photo by: FIBA