Novi izazov za Paola Marinellija

paolo marinelliRiječanin Paolo Marinelli je nakon sezone koje je proveo u Kvarneru 2010, na posudbi iz Union Olimpije, raskinuo sa Slovencima te će se pridružiti Ciboni. U Kvarneru je prošle sezone bilježio odlične brojke: 13.6 poena,2.4 skoka,4.3 asistencije i 1.5 ukradenih lopti u 34 utakmice A-1 lige.

21-godišnji bek je svoju profesionalnu karijeru započeo u Splitu te nakon dvije sezone potpisuje četverogodišnji ugovor s Olimpijom. Međutim, nije se snašao u ljubljanskoj momčadi te sada seli kod Vukova s Tuškanca. Veliku konkurenciju u zagrebačkoj momčadi predstavljat će mu novopridošli Amerikanac Eliah Johnson, a tu je i mladi slovenski talent Žan Mark Šiško. Na bekovima  će se Cibosi vjerojatno još pojačati, no prednost Marinellija je njegova svestranost i mogućnost igranja obje bekovske pozicije.

Marinelli je bio vrlo bitan član svih mlađih hrvatskih selekcija i smatran je jednim od nadarenijih igrača svoje generacije. No prelazak iz juniorskih u seniorske vode za Paola nije najbolje prošao, kao što je to slučaj kod mnogih talenata naše košarke.Bez obzira na to, Marinelli je još mlad i pokazao je da itekako zna igrati prošle sezone u dresu Kvarnera. Nadajmo se da će iskoristiti priliku u Ciboni i razviti svoj potencijal do kraja.

Photo by: FIBA