Nove pobjede Zaboka i Šibenika, Vitali upitan za početak sezone

Čini se da su naši premijerligaši spremni za nadolazeću sezonu.

KK Zabok uspješno je odradio svoju generalnu probu. U odličnoj utakmici su zagorski košarkaški uspjeli nadvisiti slovensku Rogašku rezultatom 75-71. Najbolji je bio Vučić s 21 košem, ali su se istaknula i ovoljetna pojačanja – Antonio Vlaić je susret završio s 14 koševa, dok je povratnik Sven Smajlagić ubacio okruglih 10 koševa. Za Zabok Premijer liga započinje 8.10 na domaćem terenu susretom protiv GKK Šibenika.

A kada smo već kod GKK Šibenika, izabranici Vladimira Anzulovića uspjeli su na domaćem terenu nadigrati makedonski Ohrid rezultatom 75-72. Utakmicu je odlučio Filip Bundović akcijom za tri poena (alley-oop i slobodno bacanje) u posljednim sekundama susreta. Bivši član Cedevite ponovno je bio najbolji igrač Šibenika s 24 koša, dok je odličnu partiju pružio i mladi Radovčić (18 koševa).

Međutim, veća vijest od same pobjede je bilo stanje Tonija Vitalija koji je zbog ozljede lista morao propustiti zadnje tri pripremne utakmice. Trener Anzulović je za Šibenski portal izjavio da nije siguran hoće li ovoljetno pojačanje biti spremno za početak službene sezone: “Vitali je zaradio jak udarac u list i još se oporavlja. Hoće li biti spreman do početka sezone? Ne znam, ali koliko znam rehabilitacija je pri kraju.”

Photo by: KK Zabok