Nova pojačanja za zagrebačke rivale

lovro-buljevic-900 Lovro Buljević novi je član hrvatskog prvaka Cedevite. Ovaj 18-godišnjak igra poziciju krilnog centra, no može uskočiti i na onu centarsku s obzirom na dobre fizičke predispozicije( 209 cm, 98 kg) . Iako je bio članom Cibone, prošle godine je igrao za Hermes Analiticu i s njom osvojio A-2 ligu Centar. Također, prošlog ljeta igrao je za U18 reprezentaciju Hrvatske na Eurobasketu u Grčkoj . S 16 godina bio je pozvan na najprestižniji kamp mladih igrača Jordan Brand Classic što pokazuje da definitivno posjeduje izniman talent , a ne bi li ga pokazao u Cedeviti će se morati izboriti kroz  konkurenciju u novopridošlom Duji Dukanu, hrvatskom reprezentativcu Marku Arapoviću te Karlu Žganecu.

Cibona je pak potpisala igrača koji se vratio nakon 6 godina boravka u SAD-u, Domagoja Samca. Samac je diplomirao na Fort Hays State sveučilištu gdje je prošle godine u NCAA 2 ligi bilježio 12.7 poena i 7.4 skoka, a sada će ovaj 23-godišnji krilni igrač proboj u profesionalnim vodama tražiti kroz ligu svoje domovinu. Samac dolazi na poziciju koja je kod Cibone dosta solidno popunjena, a minutažu će vjerojanto morati tražiti preko domaćih Željka Šakića i Nika Slavice te iskusnog Slovenca Nebojše Joksimovića.

Spomenimo i da je novopečeni A-1 ligaš Hermes Analitica potpisao jednog od najboljih strijelaca A-2 lige prošle godine Stipu Čubrića.

Photo by:FIBA