Nik Slavica postao Vitamin!

Još jedna hrvatska transfer bomba.

Nik Slavica se nakon lutanja po brojnim trening kampovima odlučio potpisati ugovor s hrvatskim prvakom, KK Cedevitom! Mladi hrvatski reprezentativac svoju je zadnju natjecateljsku utakmicu odigrao prije točno šest mjeseci za KK Cibonu s kojom se nije rastao na najljepši način. Od onda smo mogli čuti njegovo ime u raznim pričama – u početku je aktualan bio odlazak na NBA draft, ali nije dugo trebalo čekati na povlačenje Slavice s istoga. Talentirano nisko krilo se tada pojavilo na pripremama Cedevite, ali je i ubrzo otišlo zbog prilike da pokaže svoj potencijal u Fenerbahčeu.

Međutim, nije uspio doći do toliko željenog inozemnog angažmana te se tako odlučio za povratak u Hrvatsku. Sigurno je da će mu trebati vremena da pohvata sve konce igre, ali ovo bi mogao biti pun pogodak, kako za Cedevitu i Slavicu, tako i za hrvatsku reprezentaciju koja u ovim trenucima vapi za svježom krvi. 

Bivši igrač Cibone zna da dolazi u košarkašku sredinu u kojoj mu nitko neće pokloniti minutažu, ali spreman je svima dokazati da može i da hoće:

Spreman sam. Samo čekam da dobijem povjerenje trenera, da dobijem minute i da se pokažem u košarkaškom svijetu da vidimo što mogu”, izjavio je Slavica za službene klupske stranice.

Sada stvarno možemo reći da Cedevita ima na papiru lijepi spoj iskustva i mladosti.