Nick Cook, Brian Williams i njihovi prvi dojmovi

12240883_892341937527950_7459180440718447408_oŠkrljevo u ovu sezonu ulazi u potpunom novom ruku. S novim igračima i novim trenerom. Jedino što je ostalo isto od prošle sezone je mjesto gdje će se sve odvijati, dvorana “Mavrinci”. Među svim tim novim igračima našlo se mjesta i za dva Amerikanca. Jedan od njih je Brian Williams, kojem će ovo biti druga godina ovdje. Prošle sezone igrao je za Ribola Kaštelu, gdje je pružao vrlo dobre partije. Drugi u paru predstavlja se kao Nick Cook, te je njemu ovo prva godina kako u Hrvatskoj, tako i u Europi. Njih dvoje se već dugo vremena poznaju iz dana kada su zajedno igrali na sveučilištu.

Williams se rado sjetio svojih prvih dojmova o Hrvatskoj.

– Jedino što sam o Hrvatskoj znao je to da je blizu Italije. Kada sam stigao otkrio sam da se radi o prekrasnoj zemlji, u kojoj je vrijeme lijepo, kuhinja dobra. Ljudi su prijateljski raspoloženi, a djevojke zgodne. To je bonus.

O hrvatskoj ligi imao je samo riječi hvale

– Hrvatska je liga dobra, pogotovo sada kada su se priključile najbolje momčadi, a mogla bi biti dobra odskočna daska. Drugo, sviđa mi se Hrvatska. Brzo sam se prilagodio. Volio bih se vratiti i u budućnosti, na odmor.

Nakon neuspjele probe u Splitu, Williams nije previše dvojio kad je došla ponuda Škrljeva.

– Sjećam se utakmica sa »Škrljevom«, u A-1 ligi i dvaput u Ligi za ostanak. Dobra momčad, dobar program. Kada je stigla ponuda, pomislio sam da je to dobra prigoda za mene.

Međutim pravo pitanje za sve navijače Škrljeva je bilo kako je Nick Cook našao put do svog novoga kluba. Prste u tome je imao njegov prijatelj Brian Williams.

– Znao sam da »Škrljevo« traži visokog igrača. Pomislio sam da bi bilo dobro opet zaigrati zajedno, imamo lijepa sjećanja sa sveučilišta.

Za Nickolas Cooka nije bilo dvojbe kad je čuo prijedlog svog prijatelja. Došao je u Hrvatsku da napokon okusi europsku košarku, ali kao i svakom Amerikancu koji dolazi u Europu, trebalo mu je vrijeme prilagodbe na potpuno novi svijet oko njega.

– Od vremenske zone do hrane. Pokušavam se naviknuti, ovo mi je prva sezona izvan SAD-a. Kada je Brian nazvao, nisam se uopće dvoumio, znao sam da krećem. Gladan sam košarke, spreman dokazati da sam profesionalac. Nije tu bilo puno priče. Zatekao sam dobre ljude, prave karaktere. Možemo razgovarati o pogreškama, o svemu. Mislim da sam u dobroj poziciji, mislim da s ovog mjesta mogu samo prema vrhu i jedva čekam start sezone

Želimo im puno sreće u Škrljevu te da se što brže dokažu na parketu!

Originalan intervju: Novi List