NCAA pojačanje za Zadar

mislav brzojaKK Zadar doveo je u svoje redove pojačanje za izazove nove sezone. Radi se o Mislavu Brzoji koji je u Zadar došao iz SAD-a, točnije sa sveučilišta Evansville u Indiani gdje je prošle godine diplomirao, a u zadnjoj sezoni u NCAA-u za Purple Aces je ubacivao 7.8 poena te dodao 3.5 skoka i 3.1 asistenciju za u prosjeku 24.1 minutu.

Brzoja je svestran igrač koji može odigrati sve pozicije na perimetru (1,2,3), vrlo dobar šuter za tri te zasigurno ima još mjesta za napredovati. Inače, on je bio član U-18 reprezentacije koja je 2012. u Litvi i Latviji pokorila Europu predvođena Darijom Šarićem, a bio je i dio ostalih hrvatskih mlađih selekcija kao vrlo bitan igrač . Nakon 2012.  je otišao na poznato sveučilište Villanova, ali se zbog male minutaže ipak odlučio prebaciti na Evansville. Od tamo se vjerojatno nadao izboriti za ulazak u NBA, ali čini se da će za to ipak trebati krenuti zaobilaznim putem.

Treba dodati da se Zadru ovog ljeta još priključio igrač koji je porastao u njihovu pogonu –Jakov Vladović koji je prošle sezone bio igrač Zagreba i tamo bilježio 12.4 poena i 4 asistencije. Klub su napustili Ante Delaš i Filip Kraljević.

Uz Brzoju, Zadru će se pridružiti još jedan „Amerikanac“, Šime Lisica, 18-godišnji branič koji je prošlu godinu proveo u srednjoj školi Pope John. Zadrani se nadaju da će im svojim talentom ove dvije akvizicije, pogotovo Brzoja, moći pomoći u ABA i A-1 ligi.

Photo by: FIBA