NBA playoff: Cavsi metlom protiv Toronta do finala Istoka

Aktualni prvaci NBA-a Cleveland Cavaliersi lakše od očekivanog došli su do finala istočne konferencije – s 4-0 svladali su Toronto Raptorse i sad čekaju protivnika iz serije Bostona i Washingtona(trenutno 2-1 za Boston)

Već u prve dvije utakmice postalo je jasno kako Raptorsi nemaju rješenja za igru Cavsa te kako će ovo biti kratka serija. Cleveland se prošetao do dviju lagodnih pobjeda rezultatima 115:106 i 125:103, a LeBron James, koji je u seriji dominirao takvom lakoćom da je izgledalo kao da se dosađuje, u te dvije utakmice zabija 74 poena za 2-0 vodstvo svoje ekipe.

Toronto, kojem je ozljedom u drugoj utakmici do kraja serije otpao play Kyle Lowry, doma pruža malo veći otpor, no opet je Cleveland na kraju došao do pobjeda 115:94 i 109:102 i tako zaključio polufinalnu seriju s novom “metlom” nakon 4-o Pacersima u prvoj rundi.

Nevjerojatni LeBron James je u ovoj seriji zasjeo na drugo mjesto playoff strijelaca svih vremena, a ostvarivao je u prosjeku 36 poena i 8.3 skoka pritom šutirajući 57 posto iz igre. Torontov DeMar DeRozan imao je solidnu seriju u kojoj je bilježio 20.8 poena u prosjeku.

Photo by:youtube.com