NBA playoff: Golden State s 4-0 prošao Utah u drugoj rundi

Golden State Warriorsi i dalje ne znaju za poraz u ovogodišnjem NBA playoffu – nakon metle Portland Trail Blazersima, ratnici iz Oaklanda s 4-0 su pomeli i Utah Jazz te u finalu Zapada sada čekaju protivnika iz susreta San Antonija i Houstona(trenutni rezultat 2-2 u seriji)

Bila je to serija u kojoj je bilo malo dvojbe oko toga može li Utah dobiti uopće jednu utakmicu, a kamoli da proba iznenaditi Warriorse. Prve dvije utakmice Warriorsi su dobili s 106:94 i 115:104 i to bez posebnih individualnih učinaka, već odličnim timskim učinkom. Treba napomenuti da Golden State i dalje na klupi nema Stevea Kerra zbog njegova lošeg zdrastvenog stanja, dok je nedavno ozlijeđeni Kevin Durant u ovoj seriji odigrao sve 4 utakmice.

Serija se nakon dvije utakmice seli u Salt Lake City, ali promjena u utakmicama nema. Jazz je doduše pružio nešto bolji otpor kroz treći susret, ali na krilima Durantovih 38 poena i 13 skokova Golden State upisuje novo slavlje, 102:91. Seriju su zaključili noćas pobjedom 121:95 uz triple double Draymonda Greena.

Kevin Durant za Warriorse je u seriji zabijao 24.5 poena i skupljao 8.8 skokova, dok Jazzu pobjedu nije mogao donijeti ni Gordon Hayward koji je kroz seriju ostvarivao 24.8 poena.