NBA playoff: Cavsi s 4-1 preko Celticsa do novog finala protiv Warriorsa

1.lipnja čeka nas novo-staro NBA finale: Cleveland Cavaliersi protiv Golden State Warriorsa, treći put zaredom što je prvi put da se dvije iste ekipe u finalu sastaju tri puta uzastopce. Jasno je to nakon noćašnje pobjede Clevelanda nad Boston kojom su Cavsi došli do 4-1 slavlja u finalu Istoka.

Prve dvije utakmice u Bostonu protekle su u velikoj dominaciji Clevelanda. Dok su prvu utakmicu Cavsi dobili s još pristojnih 117:104, drugi ogled otišao je na stranu gostiju s nestvarnih 130:86. LeBron James je 68 poena u te dvije pobjede predvodio Cleveland, dok su loše vijesti nakon domaćih utakmica za Boston bile te da njihov najbolji igrač Isaiah Thomas neće moći odigrati nastavak serije zbog ozljede kuka.

I kad se činilo da Celticsi nemaju nikave šanse za ijedno slavlje, u trećem ogledu rade veliki preokret, nadoknađuju -21 te tricom Averyja Bradleya u posljednjoj sekundi dolaze do pobjede 111:108 za smanjenje u seriji na 1-2. Veliki učinak Jamesa je tada izostao (tek 11 poena) pa se očekivalo da se to nadoknadi u četvrtoj utakmici. No tamo nije dobro krenulo za Jamesa i ekipu pa Cavsi nakon poluvremena u kojem je njihov vođa skupio čak 4 faula gube s -10. Ali James, a pogotovo Kyrie Irving se bude u nastavku te s kombiniranih 76 poena (42 Irving, 34 James) odvode svoju ekipu do ključne 112:99 pobjede. U povratku u TD Garden Cavsi su opet oni stari te dolaze do lagane pobjede 135:102 koja ih vodi u novi ogled protiv Golden Statea.

LeBron James je u seriji protiv Celticsa bilježio 29.6 poena, 6.8 asistencija i 6.4 skokova, dok je Avery Bradley predvodio Kelte u njihovoj zadnjoj ovogodišnjoj playoff seriji s 19.2 poena.

Photo by:youtube.com