Mlada Riječanka našla novi klub

hks20- godišnja riječka igračica Ena Miličević ( broj 12 na slici) od sljedeće sezone nastupati će u drugoj talijanskoj ligi.  Nakon što je prošle sezone igrala u drugom francuskom razredu za klub Saumur Loire Basket 49, nova destinacija bit će joj Serie B i Cestistica Rivana.

Miličević (185 cm) , koja može igrati pozicije 4 i 5, je košarkaški odrasla u Kvarneru, ali 2012. seli u Novi Zagreb. U povratku kući i Kvarneru naredne sezone bilježi 3.5 poena i 1 skok da bi onda zadnje dvije sezone provela u inozemstvu- talijanski Rosetto de Abruzzi i već spomenuti francuski Loire Basket bili su njeni klubovi. U Francuskoj je prošle sezone skupila 8.5 poena i 5.2 skokoa po utakmici. Danas se opet  vraća u Italiju gdje se njen novi klub nada da će im svojom svestranošću i dobrim fizikalijama donijeti potrebno.

Ena je također bila redovitom članicom hrvatskih mlađih selekcija pa je tako nastupala i ovog ljeta na U-20 europskom prvenstvu gdje je Hrvatska osvojila 7. mjesto. Tamo se nažalost ipak nije naigrala, zabilježila je tek 3 utakmice i ukupno 24 minute u njima.

Želimo sreću Eni i nadamo se da će u novoj sredini doći do dodatnog napretka u karijeri.

Photo by:FIBA