Mindaugas Spokas: Kokoškov i Randolph bacaju sjenu na uspjeh Slovenije

Svi smo bili oduševljeni igrama Slovenije na EuroBasketu, ali nije baš ni cijela košarkaška Europa zaljubljena u novog europskog prvaka.

Tajnik litvanskog košarkaškog saveza Mindaugas Spokas opleo je po Slovencima tvrdeći da njihovo zlato i nema baš zlatni sjaj:

Da, njihova igra je bila prekrasna i imali su fantastičnu reprezentaciju, ali zaboravljamo da trener i jedan od lidera ekipe nisu Slovenci. Mislim da to baca određenu sjenu. Bio sam mnogo fasciniraniji gledati latvijsku reprezentaciju, gdje su svi bili Latvijci, bez naturaliziranih igrača.

Naravno, Spokas je mislio na Anthonyja Randolpha, koji je ove godine dobio slovensku putovnicu i bio vrlo bitan faktor na njihovu putu do zlata, ali i Igora Kokoškova, srpskog trenera koji je svoj zanat brusio preko bare, a preuzeo je Slovence samo radi ovog prvenstva.

Uz sav respekt prema Randolphu, on nema ništa sa slovenskom košarkom. Trener Kokoškov je Srbin, pa i on nema ništa sa njima. Pobjeda bi im bila mnogo slađa da su došli do nje bez njih.

Koliko god je posebni osjećaj osvojiti neko veliko natjecanje sa 100 % domaćom ekipom, Slovenija je prepoznala gdje su joj rupe i pronašla pravi recept na putu do zlata. Možda bi ih i Litvanci, koji su ove godine ispali u osmini finala, trebali malo poslušati…