Memorijalni turnir “Vladimir Šešelj“ ovoga vikenda u Puli

zkk-pulaTradicionalni ženski košarkaški turnir – Memorijal “Vladimir Šešelj“  održati će se ovaj vikend u Puli. Na 11. izdanju turnira, koji se održava u spomen na velikog trenera koji je izuzetno doprinio razvoju košarke u Puli, nastupiti će četiri sljedeća kluba : Split, Maribor, Jažice Ljubljana te domaćini Pula Črnja Tours.

Naše domaće ekipe na turniru, košarkašice Pule i Splita prošle su godine imale sličnu sezonu, naime u A-1 ligi završile su s istim 6-12 omjerom što ih je smjestilo u donji dio prvenstvene tablice. Slovenski timovi tek od ove godine igraju u istom razredu- ekipa Jažica novi je slovenski prvoligaš, dok je Maribor jedan od najjačih klubova Slovenije, a prošle godine je igrao polufinale slovenskog prvenstva. Zanimljivo je za napomenuti da je jedna od bitnijih igračica Maribora, mlada Sara Vujačić, polusestra slovenskog internacionalca i dvostrukog NBA prvaka Saše Vujačića.

Iako konkurencija nije bezazlena, domaće košarkašice bit će više nego motivirane osvojiti turnir pred svojom publikom. Svim ljubiteljima košarke u Puli će uz to predstaviti i najnovije pojačanje, reprezentativku Leu Miletić koja je došla iz Kvarnera, ali i talentiranu 18-godišnjakinju Leu Hajdin koja je u žuto-zeleni dres stigla iz svog matičnog kluba Karlovca kojeg je predvodila u B ligi.

Čeka nas zanimljiv vikend u Puli, nadamo se s puno dobre košarke !

Raspored utakmica:

Subota, 17. rujna

Črnja Tours PulaJežice Ljubljana  17:00

Split – Maribor 19:00

Nedjelja, 18.rujna

Utakmica za 3. mjesto 14:00

Utakmica za 1. mjesto 16:00

Photo: Pula Črnja Tours