Marko Popović: Nadam se da ćemo eksplodirati na prvenstvu

Hrvatska reprezentacija sletjela je u Cluj te se počela spremati za sutrašnju utakmicu protiv Mađarske.

Povratnik u reprezentaciju, Marko Popović, gladan je uspjeha. Međutim, zna da će se za nešto više od četvrtfinala na ovome prvenstvu itekako trebati pomučiti. Iskusni playmaker zato ima jedan vrlo jednostavan savjet za svoje suigrače po pitanju toga što se treba napraviti odmah na početku EuroBasketa:

„Došli smo na ovo prvenstvo sa željom i nadom da možemo napraviti puno. Znamo da smo jedni od favorita skupine, možda nismo glavni favoriti, ali jedni jesmo sigurno. Jednostavno moramo razmišljati na način da od prve utakmice trebamo pobijediti i sa 20 ili 30 razlike, odnosno ako treba utjerati stah u kosti jer s igračima kakve imamo, potencijal koji ima ova ekipa mislim da još nije pokazala prethodnih godina niti kroz ove pripreme. Ja se nadam da ćemo eksplodirati na prvenstvu. To je u principu i bio prvotni plan – da se dižemo kroz pripreme, kroz uvodnu skupinu i kasnije u nokaut fazi da budemo najbolji.“

Hrvatska je već odradila dva treninga u Cluju zajedno sa svim popratnim aktivnostima (photo session, izjave, video itd.) te spremno dočekuje Mađarsku. Utakmica je sutra na rasporedu u 14:00.

Photo by: HKS