Marko Dojkić: Vrijeme je da upišemo prvu pobjedu!

Unatoč početnim porazima, Pula 1981 puca samopouzdanjem pred sutrašnji derbi.

Redom su ozljede, nedostatak sreće te kratka klupa bile kobne za Pulu 1981 koja je zboga svega navedenoga sezonu započela s dva poraza. Međutim, sigurni su u Puli 1981 da ih ne može pratiti nesreća vječno te da će to treće kolo i pokazati. No, problem je što to isto misle i njihovi gosti, košarkaši Kvarnera 2010, koji u Pulu dolaze po produžetak svojeg pobjedničkog niza kojeg su započeli prošlog vikenda pobjedom nad Grafičarom.

Većih nepoznanica među ovim momčadima nema jer su se dosta viđali tokom pripremnog razdoblja koje je pokazalo da će ove utakmice biti sve samo ne jednostavne. Utakmicu bi mogle odlučiti visoke linije jer obje momčadi imaju svoje adute u reketu. Kvarner ima Matu Vucića, dok Pula 1981 ima Marka Dojkića koji je u prošlom kolu pokazao da ako ga se pusti s lanca da može biti itekako opasan. Za službene stranice kluba je Marko Dojkić prokomentirao razlog svojih dobrih partija u novome klubu:

“Zaista se na terenu osjećam iz utakmice u utakmicu sve ugodnije, još uvijek ima uspona i padova, ali to je sastavni dio razvijanja svakog igrača. Čitav moj trenutni napredak ne bi bio moguć da nemam takve suigrače, koji se trude i koji uvijek znaju dati pravi savjet i podršku. Na taj način ne napredujem samo ja, već čitava ekipa, kao i naše samopouzdanje”.

Pula 1981 dočekuje Kvarner u, laički rečeno, krnjem sastavu s obzirom da su pod znakom upitnika Percan i Božić, dok je već duže vrijeme izvan stroja Gržinić. No, Dojkić ne želi da ozljede budu u prvome planu pred utakmicu:

“Trenutno je situacija takva, treba prihvatiti trenutak i oslobodit se tog tereta u glavi, jer činjenica je da nas ponekad i to saznanje da nismo kompletni, koči. Moramo biti maksimalno fokusirani svih 40 minuta.”

S obzirom na skraćenu rotaciju, pitanje je kolko će dugo Pula 1981 moći parirati Kvarneru koji se tik pred početak službene sezone uspio pojačati s još nekoliko imena. Krilni centar Pule 1981 dobro zna što ga čeka u sutrašnjoj utakmici, ali vjeruje da će se sutra nešto pitati i igrače Pule 1981:

“Kvarner 2010 se pojačao, utakmica će sigurno biti dobra, mislim da ako uspijemo zadržati koncentraciju da možemo do pobjede. Trebamo se opustiti i dati sve od sebe, kvalitetna smo ekipa, znamo kako treba igrati, a i vrijeme je da upišemo prvu pobjedu”.

Utakmica je sutra na rasporedu u 20:00.

Photo by: KK Rudeš