Kvarner došao do novog slavlja na pripremama

img_20160914_171544Kvarner 2010 predstavio je danas svoje snage za novu sezonu u domaćoj dvorani Zamet. Sučelili su se s slovenskom ekipom Šenčur koja je prošle godine igrala četvrfinale slovenskog prvenstva.

Prvu četvrtinu obilježila je bolja igra i vodstvo Slovenaca, a kod Kvarnera se pak odmah na početku istaknulo američko pojačanje Bilal Richardson koji svojom prisutnosti u reketu daje nade da bi mogao biti značajni napredak na poziciji centra u odnosu na roster iz prošle sezone. U drugoj četvrtini, nakon što je prva završila 28:22 za Šenčur, Riječani pojačavaju agresivnost u obrani te dolaze i do vodstva 32:31. No vraćaju se brzo Slovenci šutevima izvana te ipak vode na poluvremenu 48:43.

U predzadnjoj dionici momčadi su bile manje efikasne, a iako Kvarnerovi napadački planovi nisu funkcionirali do kraja, borbenošću i skokovima u napadu, gdje bitnu ulogu igra mladi Mate Vucić, održavaju se blizu Šenčura te Slovenci imaju tek minimalnu prednost 63:62 uoči posljednje četvrtine . Ona počinje odličnom 11-4 serijom za Kvarner kojom Kvarner konačno prelazi u veće vodstvo.

Richardson i Ivan Miličević bili su udarne igle riječke ekipe kad je najviše trebalo. Bilal je svojom snagom nadskakao Slovence i izborio poene u reketu, dok je ritam svojim pogocima kroz cijelu utakmicu donosio Miličević pa tako i nekim bitnim koševima na kraju. Kvarner se tako uspio dokopati  +7 prednosti taman minutu i pol prije kraja. Šenčur je još imao priliku doći na -1 u zadnjoj minuti, međutim nisu uspjeli te susret završava 89:84 za Kvarner.

S 17 poena kod Kvarnera su bili najbolji Miličević i Richardson. Još jedan novi igrač, Australac Dominic Gilbert pridodao je 12 poena. Slovence su vodili Pajič i Rizman s 26 i 21 poenom. Prvu domaću utakmicu predsezone su propustili riječki veterani Andrej Štimac i Siniša Štemberger.

Novu pripremnu utakmicu Kvarner igra protiv ruskog prvoligaša TEMP-SUMZ Revde u petak u 16 sati, svi ljubitelji košarke ponovno su dobrodošli na Zamet!

Photo: basketari.com