Kvarner 2010 potpisao četiri nova igrača uoči starta sezone

Čekali smo i dočekali ne samo jedno, već četiri pojačanja riječkog Kvarnera za novu sezonu koja za njih starta susretom Prve lige protiv Šanca ovoga vikenda. 

Tin Krstić i Dino Šamanić pojačanja koju se nešto poznatija za ljubitelje košarke u našoj regiji. 23-godišnjem Šamaniću ovo će biti povratak u košarku nakon izbivanja prošle sezone. Mladi Riječanin mučio se s ozljedama počevši od pretprošle sezone, a kada je ove zime trebao potpisati za Kvarner, stvari su ipak iskrsnule. No, zato se sada Šamanić vratio u svoje jato, klub u kojem je proveo tri sezone dosada. Nakon te tri sezone ovaj bek je u spomenutoj 2015./16. sezoni igrao u Škrljevu za kojeg je u 10 utakmica bilježio 4.7 poena u prosjeku. S hrvatskom kadetskom reprezentacijom osvojio je zlato na EP 2010.

Krstić je pak prošle sezone u A-2 ligi Zapad igrao za Kraljevicu, no ponikao je u Zadru gdje je među ostalim nastupao za Sonik Puntamiku i Jazine. Već neko vrijeme ovaj 21-godišnjak brani i boje košarkaških ekipa riječkog sveučilišta.

Za klub su još potpisala dva bekovska pojačanja – Luka Odak i Ivo Ćavar. 21-godišnji Odak dolazi iz Splita gdje je igrao za tamošnjeg drugoligaša Adriatic, a s Kvarnerom je prošao cijele pripreme te pokazao da bi mogao biti vrijedno pojačanje za Prvu ligu. Ćavar je najmlađe pojačanje – 19-godišnjak koji je prošle sezone nastupao za juniore zagrebačkog Rudeša.

Vidjet ćemo hoće li Riječani pripremiti neko novo pojačanje do samog subotnjeg susreta sa Šancem, no sigurno je da će sutra u Puli od 20 i 15 odigrati još jedan pripremni dvoboj s Istraunijem.