Kvalifikacijska liga: Kašteli pripala napeta završnica derbija!

U 14. kolu kvalifikacijske lige smo možda svjedočili ključnom susretu za dva mjesta koja vode u sljedeći rang.

Ribola Kaštela ostvarila je možda i ključnu pobjedu u kvalifikacijskoj ligi. Na domaćem terenu pao je izravni konkurent Vern rezultatom 72-69. U sam susret je ušao Vern, koji je kontrolirao utakmicu tokom cijelog prvog poluvremena. Domaćin je predvođen Glavinićem uspijevao održati korak za gostima, ali do vodstva nisu mogli doći. Na poluvrijeme se otišlo s +3 za goste (38-41) te se mogao očekivati pakleni nastavak susreta.

Kaštela je napokon došla do vodstva (54-53), ali u zadnjoj četvrtini je to isto počelo sve češće mijenjati strane. Vernovci su u tom prediodu pred sam kraj bili spretniji te su minutu i pol prije kraja imali +3 (65-68). No, tada se ukazuju Glavinić i Režić koji režiraju mini seriju 5-0 pomoći trice i slobodnih bacanja (70-68). Kljajić tada promašuje jedno slobodno bacanje za Vern, što odmah kažnjava Režić sa svoja dva ubačena slobodna te tako stavlja točku na i. Kordić je u zadnjim trenucima očajnički pokušao ubaciti tricu za produžetak, ali sreće nije bilo. Fenomenalan je bio Josip Glavinić s 33 koša, dok je kod Verna najbolji bio Kljajić s 18 koševa.

U napetom susretu Pula 1981 došla je do nove pobjede nad Grafičarom. Više o samom tijeku dvoboja možete pročitati ovdje.

Jazine su imale lakš trening protiv Podravca. Već su na samom početku napravile seriju 21-4 te su do kraja prve četvrtine izgradile prednost od čak 22 koša! Utakmici je tu bio kraj, jer su Jazine sljedeće tri četvrtine odradile u prvoj brzini i čak u takvom izdanju su bili nepremostiva prepreka za Podravac, koji je na kraju morao priznati težak poraz rezultatom 101-57. Mate Mrva je bio najbolji kod Jazine te je susret završio s 28 koševa. Kod Podravca je jedina svjetla točka bio Marko Baruškan s 11 koševa

Belišće je uspjelo doći do vrijedne pobjede nad Rudešom rezultatom 68-72. Iako rezultat govori o napetoj utakmici, ona ipak nije imala tu notu u sebi. Rudeš je jedino u prvoj četvrtini imao prednost, da bi onda ubrzo s početkom sljedeće četvrtine Belišće preuzelo inicijativu nad cijelim susretom. Rudeš je tek pred kraj utakmice ponvno uspio zaprijetiti, ali Belišće je bilo spretnije u klackalici slobodnih bacanja te je tako uzvratilo Rudešu za poraz  u njihovoj prvoj utakmici. Luka Šarić je bio prvi strijelac gostiju s 18 koševa, dok je kod Rudeša Filip Torić ubacio 19 koševa.

Karlovac Šanac prekinuo je crni niz pobjedom nad Borovom 80-74. Više o cijelom susretu možete pročitati ovdje.

Rezultati:

Karlovac – Borovo 80-74
Ribola Kaštela – Vern 72-69
Jazine
– Podravac 101-57
Pula 1981 – Grafičar 74-68
Rudeš  –Belišće 68-72