Kvalifikacijska liga: Belišće srušilo lidera u produžecima

U desetom kolu napokon smo dočekali malo uzbuđenja u obliku kiksa od strane lidera Verna.

Belišće je u vrlo napetoj završnici došlo do velike pobjede nad Vernom 93-89. Obje strane su na samom početku izmjenivale koš za košem, da bi onda ubrzo inicijativu i vodstvo uzelo Belišće. Zahvaljujući tome Belišće se u drugoj četvrtini našlo na velikih +12, 41-27. Domaćin je uspijevao kontrolirati tijek utakmice sve do zadnje četvrtine, kada se Vernovci ponovno vraćaju u egal te uzimaju vodstvo (83-80). Belišće je ubrzoizjednačilo preko Pregleja, ali ipak nije imalo sreće doći do pobjede u regularnom vremenu. No, svoju dobru igru je Belišće ipak naplatilo u produžetku, gdje su goste ostavili na samo pet postignutih koševa. Preglej je predvodio Belišće do velike pobjede s 27 koševa. Kod Verna se istaknuo Filip Šimović s 28 koševa.

Šanac je upisao drugu pobjedu u nizu. Ovoga puta je pao Rudeš te više o velikoj pobjedi Karlovca možete pročitati ovdje.

Ribola je spašavala živu glavu protiv Podravca u zadnjoj četvrtini , ali je nakraju uspjela iščupati pobjedu rezultatom 88-92. Odlično su gosrtujući košarkaši ušli u susret te su čvrsto držali utakmicu u svojim rukama (16-31). Slični scenarij nastavio se odvijati i u nastavku susreta te je Ribola tokom treće četvrtine došla do najvećih +20 (50-70). Međutim, gosti su se prerano počeli opuštati te su tako Podravcu dali šansu da se vrati u susret, što on koristi te se pred kraj zadnje dionice igre vrati na samo -3, 81-84. Nažalost po njih, Ribola se tada vratila na teren te je uspjela zaključiti utakmicu u svju korist. S. Zadravec je za domaćina odigrao skoro perfektnu utakmicu s 20 koševa, 10 asistencija te 9 skokova. Kod Ribole je Glavinić upisao 19 koševa i čak 12 asistencija.

Pula 1981 upisala je poraz protiv favoriziranih Jazina. Više ocijeloj utakmici možete pročitati ovdje.

Grafičar je došao do zaslužene pobjede nad Borovom rezultatom 95-71. Iako se prema rezultatu doima da je utakmica bila jednosmjerna ulica, sve do zadnječetvrtine ove dvije momčadi su bile u egalu. Međutim, tada se igra gostiju raspala te je Grafičar napravo seriju od 19 -0 za brzi bijeg u pobjedničke vode. Manuel Novak susret je završio s 24 koša za Grafičar, dok je Mihael Bekavac upisao 23 za Borovo.

Rezultati:

Podravac – Ribola Kaštela 88-92
Pula 1981 – Jazine Arbanasi 62-80
Rudeš – Šanac Karlovac 59-70
Belišće – Vern 93-89 (83-83p)
Grafičar – Borovo 95-71

Photo by: KK Ribola Kaštela FB