Krunoslav Simon: Milan je mjesto gdje želim nastaviti igrati

Krunoslav Simon svakog puta nas oduševljava svojom borbom u dresu hrvatske reprezentacije, a prije nego što ovog ljeta da svoj obol Hrvatskoj na EuroBasketu, čeka ga završetak sezone s talijanskim EA7 Milanom. Simon, koji je propustio dio sezone zbog ozljede, sa svojim klubom brani naslov prvaka Italije, a evo što je uoči današnjeg početka playoffa sve rekao za talijanski portal Baskettisimo.com.

U vremenu smo playoffa; kako se tim osjećaja uoči njega?

Iskreno, bilo je teško igrati zadnje utakmice jer smo znali da smo prvi i rađe smo radili teške treninge. Sad ćemo vidjeti naše pravo izdanje u playoffu.

Na osobnoj razini, u kakvoj formi Kruno Simon ulazi u playoff?

Mislim da se osjećam dobro. Prvi puta u karijeri sam bio dugo out, nije bilo lako i trebalo mi je par utakmica da se vratim u pravu formu, ali sad sam spreman dokazati moju pravu vrijednost u playoffu.

Kada uspoređujemo s prošlom godinom ekipe, ima li nekih razlika?

Bilo je prilično slično, bili smo prvi četiri, pet dana uoči playoffa, iako mislim da smo prošle sezone napravili par grešaka i nismo bili na najboljoj razini. Ove godine ulazimo u playoff s boljom pripremom.

Kao i obično ste favoriti, što morate napraviti da opravdate očekivanja?

Mi smo jasni favoriti i sve ovisi o nama, iako znamo da ima momčadi koje nas mogu pobijediti. Ali ako igramo na 100 %, mi smo najbolja momčad Italije. Ali jedna stvar je to reći, druga pokazati to na terenu. No sad počinje najvažniji dio sezone i zadovoljan sam.

Prva prepreka je Capo d´Orlando, kakve utakmice tu možemo očekivati?

Očekujem teške utakmice zato što igraju čvrsto, imaju bitan faktor domaćeg terena i dobro su trenirana momčad. Dvije utakmice koje smo igrali s njima u regularnom dijelu sezone bile su  napete tako da ćemo morati dati 100 % od sebe ne bi li ih dobili.

Što će biti ključ te serije?

Ključ će biti pronaći pravi ritam. Mi smo jedina ekipa koja može rotirati 12 igrača bez da se pokaže značajna razlika. Na duge staze, igranje svaka dva dana nije lako i mislim da je to naša najveća prednost.

A među ostalima, tko je najopasniji protivnik za Milan?

Teško je za reći, nisam puno gledao ostale momčadi. Ali s naše strane ploče, Trento se pokazao kao tim koji nam može stvoriti teškoće, dobili su nas u Milanu. No sada smo u playoffu i svaki trening nam daje šanse da se poboljšamo.

Zatvorimo s budućnosti; imaš ugovor za sljedeću sezonu, je li ostanak u Milanu 100 % siguran?

Za mene, ostanak je 100 %-an i nadam da me klub želi zadržati. Ovdje sam se vrlo dobro snašao, nisam razmišljao o napuštanju ekipe niti uzimao u obzir ostale klubove. Ovo je za mene pravo mjesto za igrati košarku.

Prvu utakmicu playoffa Simonov Milano pod vodstvom Jasmina Repeše protiv također hrvatski obilježenog Capo d´Orlanda Marija Delaša i iskusnog Puljanina Sandra Nicevića igra danas u 20:45.

Photo by:youtube.com