Kevin Durant: Giannis ima potencijal jednog dana postati GOAT

Giannis > Jordan u 2020. godini?

Greek Freak prošle nam je sezone pokazao da je spreman za velike stvari. Činjenica je da Bucksi mogu zahvaljivati nebesima što ga imaju u momčadi zato jer od Giannisa počinje sve – od obrane do napada. Ima sve potrebno u svom arsenalu (osim skok šuta još) da na tronu jednog dana prvo zamijeni LeBron Jamesa, a potom i – Michael Jordana? Prije nego što me mase obožavatelja lika i dijela Air Jordana nabe na kolac te proparadiraju samnom istom rutom kojom se prije išlo s Titovom štafetom, želio bi reći da to ne tvrdim ja nego, tko li drugi, jedan od najaktivnijih košarkaša na društvenim mrežama posljednih godina – Kevin Durant.

Zvijezda Golden State Warriorsa vjeruje da je Giannis sljedeći vladar NBA:

“Greek freak je sila na terenu s kojom se nisam nikad dosad susreo na terenu. On vrlo lako može postati najboljim igračem u povijesti košarke ako on to želi. I to je vrlo zastrašujuće kada bolje promislite o tome.”

To je izjavio prije par dana na svojem blogu, ali njegova fascinacija Grkom nije ništa novo. Već je prije nekoliko mjeseci na podcastu Bill Simmonsa izrazio svoje oduševljenje njegovom igrom:

“Pogledajte na trenutak Giannisa. Giannis Antetokounmpo, taj igrač je zastrašujuć. Bolji je atleta od mene. Duži je od mene. Brži je od mene i može biti samo snažniji od mene u godinama koje dolaze.”

Moramo se složiti da Giannis zaslužuje sve ove pohvale, a možemo se samo nadati da će ove sezone u svoj repertoar ubaciti i konzistentan skok šut koji bi ga tako gotovo sigurno pretvorio u jednog od najboljih košarkaša sadašnjice. Ako već nije.

Photo by: YouTube