Kastav prvak PGŽ lige!

Juniori Kastva su suvereno osvojili PGŽ ligu pobjedom nad Kvarnerom 2010 u finalu rezultatom 77-58.

Sam početak utakmice nije nam ponudio neku velebnu igru – promašaji i pogreške su obilježili početnih par minuta susreta. Kvarner je u tom periodu bio spretniji te je držao minimalno vodstvo zahvaljujući raspoloženom Gustovarcu. No, kako je četvrtina tekla tako je Kastav počeo sve više i više gospodariti terenom, ponajviše zahvaljujući Josipu Barnjaku, koji je nakon par promašaja uhvatio svoj ritam. Sve je to rezultiralo serijom 10-2 Kastva, u koju je Barnjak ugradio čak osam koševa te je u tim trenucima izgledalo kao da se poigrava s obranom Kvarenra, koja nije imala riješenja za njega. U protivničkoj momčadi u tim trenucima Delpin pokušava parirati Barnjaku te inicira Kvarnerovu seriju 7-2. Međutim, to Kvarneru nije puno pomoglo jer i dalje nisu imali riješenja za Barnjaka koji pred kraj četvrtine ponovno unosi nered u obranu Kvarnera za mirni odlazak Kastva na mali odmor (27-20).

U drugoj četvrtini su se nastavile iste muke za Kvarner – Josip Barnjak u stilu je otvorio četvrtinu crossoverom i tricom na koju se ubrzo nadovezao Bešić te je tako Kastav po prvi puta vodio s dvoznamenkastom prednošću (32-20). Bez većih problema je Kastav do kraja četvrtine kontrolirao neraspoloženi Kvarner, koji je imao ogromnih problema u realizacija te se slobodno može reći da nisu imali svoj dan. Hrvoje Radanović je izmjenama pokušao razbuditi momčad, ali mogao je samo gledati kako njegova ekipa polako tone. Do poluvremena je Kastav došao do prednosti od +16, 46-30.

U drugom poluvremenu Kastav nastavlja u istom tempu te brzo koševima Benkovića i Ratka dolazi na +20 (51-31). Može se reći da je tu priči bio kraj. Kvarner je do kraja četvrtine uspio zahvaljujući Miletiću i Cvitkoviću doći opet na “samo” -14, ali daleko je to bilo od nekakvog preokreta. Kastavci su rutinski zatvorili utakmicu u zadnjoj četvrtini te su s posljednom sirenom mogli započeti svoje slavlje.

Najbolji Kastavac je bio Josip Barnjak s 24 koša, dok su mu odlično asistirali Bešić i Ratko (14/15 koševa). Kod Kvarnera se istaknuo Dominik Brajdić s 14 koševa.

Kastav – Kvarner 2010 77-58 (27-20, 19-10, 13-15, 18-13)

Kastav: Barnjak 24, Benković 10, Bešić 15, Ratko 14, Rogović 10, Kusturin, Lopar, Mandekić 2, Marelja 2, Frković.
Kvarner 2010: Gustovarac 5, Delpin 13, Miletić 8, Brajdić 14, Cvitković 8, Vucić 6, Marinčić 4, Šibenik, Turina, Kučić, Bačić