Jurij Zdovc: Na papiru je nama najlakše u ABA ligi, ali to je samo na papiru

Cedevita kreće još jednom u lov na titulu ABA lige.

Jurij Zdovc jedan je od onih ljudi koji vjeruje u svoj rad te stoga nije ni za čuditi se što vjeruje u uspješnu sezonu Cedevite na svim frontovima. Kako i ne bi? Nakon dugo vremena čini se da je Cedevita dobro kupovala ovoga ljeta te da će se napokon moći suprotstaviti Crvenoj Zvezdi u ABA ligi. Naravno, jedno su pripremne pobjede te busanje u prsa, a sasvim drugo su pobjede koje se uzimaju kroz sezonu koja prijeti raznim ozljedama te svime što vaša mašta može zamisliti. No, zasad Zdovc vjeruje da na okupu ima jednu odličnu ekipu koja je spremna konkurirati za sve ove sezone:

Definitivno imamo ekipu. Ako se sve posloži bez nekih većih ozljeda, mislim da možemo konkurirati za prvo mjesto u svim natjecanjima. Sigurno je na papiru najlakše u ABA ligi, ali to je samo na papiru. U Eurokupu je puno jačih ekipa, ali s malo sreće s nekim ekipama uopće nećeš igrati jer će prije ispasti, tako da se i tamo može napraviti pravi rezultat. Ekipa mora biti ambiciozna i igrači moraju biti ambiciozni. Samo tako ćemo mi svi napraviti korak naprijed i apsolutno u svakom natjecanju ćemo napraviti sve da idemo do kraja.

Cedevita nije sama u svojim aspiracijama na titulu prvaka ABA lige. Tu se još nalaze Crvena Zvezda, Budućnost, Partizan…:

Uvijek kažem da će vrijeme pokazati. Jedno je na papiru kad vidiš rostere, ali puno toga ovisi od ozljedama, rasporedu i putovanjima. Mislim da smo mi tu svjesno možda mali korak ispred jedne Budućnosti, koja se isto pokazala za jaku ekipu. Partizan će uvijek biti jak i ja nikoga ne podcjenjujem. Sigurno su tu još ekipe koje će, zbog toga što nemaju puno utakmica i što će imati sedam dana odmora da se pripreme za ABA ligu, napraviti sve da dobiju nas favorite. Na papiru smo favoriti mi i Zvezda, ali neće biti lako.“

Međutim, do kraja sezone ima još puno i previše. Za Cedevitu taj dugi put započinje danas s početkom u 18:00 kada joj na noge dolazi srpski predstavnik FMP:

Moram priznati da sigurno je i kod nas prisutna mala nervoza. Uvijek je to prisutno kod prve utakmice, ali s druge strane jedva čekamo da počne. Atmosfera je radna. Imamo nekih problemčića, ali mislim da ih imaju svi, tako da ćemo ipak na kraju skupiti 12 igrača koji će biti spremni da odigraju tu prvu utakmicu i napravit ćemo sve da pobijedimo. Sigurno da je FMP ekipa koja nema što izgubiti. Ona će doći u Zagreb relaksirana. Imaju par igrača koji mogu praviti razliku i ako ćemo im dopustiti da to osjete onda možemo imati s njima problema, što se pokazalo i u Superkupu jer je na pet-šest minuta do kraja bilo šest razlike. Tako da tih završnih 18 razlike nije realna slika i to je dobro da ih naši igrači ne bi podcijenili.“

Hoće li Cedevita napokon doći do toliko željenog naslova prvaka regije? Naravno da nitko nema odgovor još na to pitanje, ali se nadamo da će ove sezone napraviti iskorak na svim frontama.

Photo by: KK Cedevita