Jelavić objavila popis ženske reprezentacije, Lea Miletić ponovno u dresu Hrvatske

Nova izbornica hrvatske ženske reprezentacije Anđa Jelavić objavila je svoj prvi popis igračica od stupanja na dužnost, a uoči niza prijateljskih utakmica koje će Hrvatskoj poslužiti kao priprema za novi ciklus kvalifikacija za EuroBasket.

Ovu širu listu igračica čine većinom košarkašica iz hrvatske lige, a posve zasluženo se u reprezentaciju vraća košarkašice Pule i MVP A-1 lige, Lea Miletić. Društvo 22-godišnjoj Pazinjanki pravit će još jedna istarska igračica, sad već standardna reprezentativka, Puljanka Nina Premasunac koja igra za talijansku La Speziu.

Odlučila sam se za mlađe igračice. Neke od njih igraju u inozemstvu, ali većina, nekakva baza, je iz hrvatske lige. Ovo je sjajna prilika za mlađe igračice da se dokažu i izbore mjesto u seniorskoj reprezentaciji. Svaka od njih će dobiti priliku u prijateljskim utakmicama koje nas očekuju i vidjet ćemo tko će kako reagirati i tko će se priključiti starijim igračicama u kvalifikacijama za EuroBasket – rekla je o popisu Anđa Jelavić.

Pripreme hrvatskih košarkašica kreću 22. svibnja u Ivanić Gradu, a završaju 10.lipnja povratkom iz Češke gdje će Hrvatska igrati čak 5 prijateljskih utakmica, dvije s Češkom i Mađarskom te jedna sa Slovenijom. Tako će 14 igračica na popisu dobiti lijepu priliku dokazati se izbornici uoči kvalifikacija koje kreću u 11.mjesecu jer je sigurno da će se na tom popisu naći neke dugogodišnje reprezentativke kojima je trenutno ipak potrebniji odmor od naporne sezone.

Stav stručnog stožera je takav da je bolje vidjeti što nam mlade igračice mogu ponuditi, odnosno, zbog samog plana priprema koji je koncipiran na način koji je, bolje je za iskusnije igračice da se odmore i rehabilitiraju kako bi došle spremne na onaj dio koji nas očekuje u Kvalifikacijama za EP (11. i 2. mjesec). U razgovoru sa starijim igračicama, neke od njih imaju ozljede od sezone i logično je da ih zaliječe jer su nam potrebnije u kvalifikacijskim utakmicama, nego sada na prijateljskim utakmicama gdje će fokus biti usmjeren na to koja će igračica kako odreagirati i na koju ćemo moći računati u budućnosti – zaključila je Jelavić.

Napomenimo da je Hrvatska dobila još jedno pojačanje u stručnom stožeru kojeg uz trenera Vladimira Englmana i kondicijsku trenericu Cvitu Gregov sada čini i bivša WNBA igračica i prvakinja Vedrana Grgin-Fonseca. Uz nova imena na klupi i parketi, želimo puno sreće ženskoj reprezentaciji u novom ciklusu!

POPIS IGRAČICA:

1. Ana Marija Begić, Campus Promete

2. Lea Miletić, ŽKK Pula

3. Lana Pačkovski, Albino

4. Nina Premasunac, La Spezia

5. Tea Buzov, Visby

6. Ružica Džankić, Enisey Krasnoyarski Kraj

7. Iva Todorić, ŽKK Medveščak

8. Patricia Bura, ŽKK Medveščak

9. Carmen Miloglav, Avenida

10. Klaudia Periša, ŽKK Šibenik

11. Anja Majstorović, ŽKK Medveščak

12. Marija Radoš, ŽKK Medveščak

13. Ivana Blažević, Palermo

14. Marijana Mamić, Croatia 2006

RASPORED PRIJATELJSKIH UTAKMICA:

1. lipnja HRVATSKA – SLOVENIJA

2. lipnja MAĐARSKA – HRVATSKA

3. lipnja MAĐARSKA – HRVATSKA

8. lipnja ČEŠKA -HRVATSKA

9. lipnja ČEŠKA – HRVATSKA