Jazine opravdale status favorita u Karlovcu

Jazine su opravdale status favorita na gostovanju kod Šanca koji je tako pretrpio drugi ovosezonski poraz od strane Zadrana rezultatom 67-90.

Trener Bašović nije mogao računati na usluge Novosela, Panjevića i Josipovića te se opet morao okrenuti rotaciji sa samo šest igrača – Gazić, Gilbert, Kraljić, Beber, Kragulj i Požar. Bez obzira na sve probleme, Karlovac se dobro držao u prvim minutama susreta te je samu utakmcu otvorio serijom 5-0 (Kraljić 3, Gilbert 2). Jazine su se brzo navike na novo okruženje te su uzvratile domaćinu serijom 10-0. Odličan je u tom periodu za goste bio Mate Mrva (osam koševa). S tom serijom Jazine su postavile svoju igru te su lako kontrolirali sve pokušaje domaćina, koji se u prvoj četvrtini najbliže uspio približiti na -2 (10-12). To nije spriječilo goste  da četvrtinu zaključe s +9, 12-21. Početkom druge četvrtine Karlovac je zaredao s nekoliko brzih koševa te se opet uspio približiti favoriziranim Jazinama na samo -4 (21-25). 

Jazine su tada uvidjele opasnost te su ponovno ubacile u višu brzinu. Počele su iskorištavati svaki promašaj Karlovca te je tako semafor pred kraj četvrtine pokaziva velikih +15 za goste, 34-49. Domaćin je uspio prije odmora koševima Gazića smanjiti zaostatak na dostižnih -11, 38-49.

U drugom poluvremenu igra je nastavila pratiti scenarij iz prvog poluvremena – Jazine su u igrale točno onoliko koliko im je trebalo za pobjedu, dok je Šanac davao sve od sebe na terenu da pokuša utakmicu učiniti napetijom. Domaćin je u dva navrata dolazio na -8, ali kratka klupa i nedostatak sreće u ključnim trenucima su ih koštali smanjenja zaostatka. Gosti su do +23 došli tek u završnim minutama kad su iskoristili veliki pad u igri domaćina.

Spektakularan je bio Mate Mrva za pobjednike s 41 postignutim košem. Kod Karlovca je najbolji bio Dominic Gilbert s 24 koša.

Karlovac Šanac – Jazine 67-90 (12-21, 26-28, 18-19, 12-22)

Karlovac: Gilbert 24, Kragulj 3, Požar 15, Gazić 8, Beber 7, Kraljić 11.
Jazine: Mrva 41, Ceranja 4, Dražović 4, Fodor 18, Atelj 11, Palčić 9, Gulam 3 

Photo by: KK Karlovac Šanac FB