Izvučeni parovi drugog dijela Kupa Krešimira Ćosića

Hrvatski kup doživio je nove promjenu u svom konceptu, a sada smo saznali i parove drugog dijela njegova novog izdanja.

Kako ove godine imamo Prvu ligu, svih 12 klubova iz nje sudjeluju u kupu, dok smo iz regionalnih Drugih liga dobili još 4 kluba. Našu regiju Zapad predstavlja Stoja, dok su iz Prve lige tu naravno Kvarner 2010, Šanac, Istrauni i Pula 1981. Danas su u prostorijama HKS-a izvučeni parovi prvog, drugog i trećeg kruga drugog dijela Kupa Krešimira Ćosića, a tri kluba od šesnaest izborit će ulazak u glavni dio natjecanja, gdje sudjeluju klubovi iz Premijer lige.

Ždrijeb se sastoji od dva dijela. U prvome su Stoja, koja u prvom krugu igra protiv Borova, Kvarner 2010, koji igra protiv Rudeša te Šanac koji će odmjeriti snage sa Sonik Puntamikom. U drugom dijelu ždrijeba su pulski klubovi Istrauni, koji će zaigrati protiv Bosca te Pula 1981 koja će se pak sučeliti s Podravcem. Pobjednici ždrijeba idu u glavni dio ždrijeba, dok će im se pridružiti još pobjednik tkz. dvoboja za treće mjesto ovog mini kup-turnira. Ako vam nešto nije jasno, prikaz cijelog ždrijeba je priložen dolje.

Spomenute utakmice prvog kruga igraju se 18.11., a odmah zatim 21. i 25.11. igra se drugi i treći krug. U 12.mjesecu saznat ćemo i trećeg putnika u glavni ždrijeb u kojem ćemo ponovno imati 16 klubova, a pobjednici tih dvoboja igrat će na Final Eight turniru koji je uveden prošle godine.

Kup Cosic graficki prikaz 2017-18