Ivica Skelin potvrđen za novog izbornika Hrvatske

Danas je press konferenciji HKS-a potvrđeno ono o čemu se pričalo otkad se znalo da je Petrović bivši – Ivica Skelin novi je trener hrvatskih košarkaša.

Skelin je na ovome EuroBasketu bio jedan od pomoćnika u stručnom stožeru Hrvatske, a sada će nakon razočaravajućeg ispadanja u osmini finala na njemu morati dobro prionuti poslu ne bi li Hrvatsku ponovno usmjerio na pobjedničke staze. Prvi njegov izazov je poprilična enigma za sve: novi sistem kvalifikacija za SP koje će krenuti u 11.mjesecu, a u kojima Skelin većinu utakmica neće moći računati na igrače iz NBA-a i Eurolige.

Iznimna mi je čast i zadovoljstvo biti hrvatski izbornik. Shvaćam svoju ulogu i svjestan sam da je još veća obaveza ispred mene. Nema dramatičnih promjena, treba biti realan i treba raditi. Isto tako treba pronaći još jednu grupu od šest-sedam igrača koji mogu igrati rame uz rame sa standardnim reprezentativcima, ali ne bih sada o imenima. U periodu koji dolazi nužna je smjena generacija – rekao je novi izbornik na predstavljanju.

Skelin je trenutačno trener Splita s kojim je prošle godine pružao odlične igre u A-1 ligi i doveo ga do polufinala doigravanja. Trenersku karijeru započeo je u Belgiji gdje je prvo bio asistent u Verviers Pepinsteru, a nakon toga dobiva prvi posao glavnog trenera upravo u Splitu. No, nakon samo godine dana vraća se u Belgiju gdje vodi svoj već spomenuti Verviers, Leuven Bears, a bio je asistent i u Spirou Charleroi. Prije povratka u Split još je tri godine vodio nizozemski Donar, s kojim je imao i najviše uspjeha jer ga je uspio dovesti do jednog prvenstva i dva kupa. Pomoćnik u stožeru Hrvatske bio je i također od 2011. do 2014.