Ivica Skelin: Nije fer od mene da pričam što nije bilo u redu

Ivica Skelin nije imao puno za reći na svojoj inaguraciji.

Nije trebalo dugo HKS-u da potvrdi neslužbene informacije o novome izbonriku. Danas je na press konferenciji napokon odrađena i ta službena formalnost kojom je Ivica Skelin postao novi izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije. Trener Splita nije mogao sakriti svoje oduševljenje:

Iznimna mi je čast i zadovoljstvo da sam baš ja izabran za hrvatskog izbornika. Naravno da shvaćam koja je težina ove uloge i jasno mi je da je još jedna veća obaveza ispred mene. Zadnjih dvanaest godina radim sa seniorskim ekipama, od toga sam jedanaest sezona glavni trener. Zadnje dvije sezone sam u KK Split. Protekle dvije sezone sam bio pomoćnik Aleksandru Petroviću i smatram da smo dobro surađivali.”

Skelin se nije dao uhvatiti u zamku komentiranja EuroBasketa 2017, ali je zato bez većih problema rekao što nas čeka u narednim mjesecima:

Mislim da nije fer da ja sada pričam što nije bilo u redu jer sam bio Acin suradnik. Što se tiče narednog perioda koji dolazi je jedan period, smatram da je nužna jedna smjena generacija. U svakom slučaju, riječ je o jednoj skupini igrača koja je manje igrala ili nije igrala, oni će sada biti na vratima reprezentacije. Moramo biti realni i shvatiti da na popisu od 24 imena baš neće biti prevelika ‘tuča’. Treba biti realan, shvatiti gdje smo, treba raditi, okrenuti se stvaranju i pokušati uz grupu igrača za koju ste svi sigurni da pripadaju reprezentaciji da pronađemo još jednu grupu od šest-sedam igrača koji mogu s njima igrati. Ne bih sada o imenima, mislim da je fer i korektno da se prije svega raspravi o tome u kući (Savezu).“

Mnogi će propitivati Skelinov izbor, ali mi se nadamo da će trener Splita ubrzo utišati svoje kritičare.

Photo by: HKS