Fran Pilepić nastavlja karijeru u Italiji

fran pilepićRiječki igrač Fran Pilepić našao je novi angažman. Nakon što je ovog ljeta otišao iz Cedevite, 27-godišnji Pilepić će sada zaigrati za Pallacanestro Cantu, nekadašnjeg europskog košarkaškog velikana.

Bek šuter Pilepić svoju je profesionalnu karijeru započeo u Crikvenici, zatim je došao tamo gdje je nastupao u mlađim kategorijama – u Kvarner gdje je bio i kapetan kluba, a onda su redom slijedili Slavonski Brod,Široki,Bilbao Basket te na koncu dvije godine igranja za Cedevitu u kojima je osvojio 2 prvenstva Hrvatske i 2 hrvatska kupa. U Cedeviti se profilirao u odličnog šutera što potvrđuje trijumfom u natjecanju gađanja trica na All-Staru 2015. , no ipak u potrazi za većom ulogom u momčadi odlučio se otisnuti u nove izazove. Prošle sezone je u ABA ligi imao 6.6 poena, u A-1 ligi  9.1 poena i 1.7 skokova, dok je u Euroligi bilježio 6.2 poena uz 48 % šuta za tricu.

Pilepiću se pruža prilika za dobru minutažu u Cantuu jer talijanski klub zasad nema puno opcija na poziciji 2 i 3, a koje Pilepić obje može odigrati. Konkurenciju će mu najviše predstavljati combo bekovi, Litvanac Vaidas Kariniauskas te domaći igrač Marco Lagana.

Puno uspjeha Franu u košarkaškoj Serie A te se nadamo da će Rijeka u njemu ponovno dobiti hrvatskog reprezentativca.

Photo: youtube.com