Finale PH(Ž): Medvešćak pomeo Trešnjevku za obranu titule

Košarkašice Medvešćaka došle su do slavlja i u trećoj utakmici finalne serije PH te tako s 3-0 dobile Trešnjevku za novi naslov prvakinja Hrvatske.

Trešnjevka je imala dobar početak susreta te dominaciju kroz veći dio prve četvrtine okrunila vodstvom 18:13 nakon prvih 10 minuta. Igračice Medvešćaka odmah na početku druge dionice pokazuju ipak svoju kvalitetu te brzo preokreću rezultat i odlaze na +6. Ali da ogled ne otiđe u izvjesne vode brinu se njihove gradske rivalkinje serijom 10-0, no prvakinje ipak odlaze s +2 na predah. A nakon odmora, stvari su se počele razvijati prema očekivanom smjeru. Već nakon 5 minuta bilo je +11 za Medvešćak čije su košarkašice dalje u ogledu samo nastavljale s misijom povećanja vodstva. Jednostavno za Trešnjevku povratka više nije bilo te su igračice Braslava Turića došle na kraju do 66:52 pobjede i četvrtog naslova prvaka zaredom.

S 28 poena Medvešćak je predvodila Iva Borović, dok je 10 poena za Trešnjevku ubacila mlada Nika Muhl.

Sjajan je osjećaj posebno kad nam se dogodila ovakva sezona sa samo jednim porazom, a ovo smo praktički i priželjkivali. Kup smo osvojili zahvaljujući tome da Marija pogodi zadnju tricu, ali mislim da smo u ovoj finalnoj seriji, u ove tri utakmice, ipak pokazali da smo bolja ekipa. Smatram da smo zasluženo osvojili naslov nakon ovakve sezone koju smo imali u regularnom dijelu. Mislim da nam zasluženo pripada četvrta titula rekao je trener slavljenica Braslav Turić

Već otprije je poznato da je igračica Pule Lea Miletić HKS-ov MVP prema statističkim brojkama, a jučer joj ta zaslužena nagrada kao i ostalim slavodobitnicima uručena. Braslav Turić ujedno je uoči utakmice proglašen za trenera godine, dok je MVP nagrada prema izboru trenera pripala igračici Trešnjevke Ani Lelas.

Photo by:HKS